Zorgbedrijf Antwerpen serveert WK-maaltijden in dienstencentra en woonzorgcentra

Op 15 juni 2018, over deze onderwerpen: Sociaal beleid, Sport

Uittreksel Persbericht Stad Antwerpen

Op wedstrijddagen van de Belgische WK-ploeg serveert Zorgbedrijf Antwerpen in alle dienstencentra en woonzorgcentra een maaltijd die energie geeft om te supporteren voor de Belgische voetballers. Er zijn ook speciale WK-activiteiten en een tiental dienstencentra en woonzorgcentra toont de wedstrijden op groot scherm.

Middagmaal in het teken van België en de tegenstander

Zorgbedrijf Antwerpen laat het WK niet onopgemerkt voorbijgaan. Alle dienstencentra en woonzorgcentra serveren op wedstrijddagen van het Belgische elftal een middagmaal dat geïnspireerd is op de keukens van België en de tegenstander. Zo staan naast Belgische ook Panamese, Tunesische en Engelse specialiteiten op het menu.

maandag 18 juni: België – Panama

  • tomatensoep met balletjes
  • sancocho uit Panama  (kipbereiding, te vergelijken met Gentse waterzooi maar met andere groenten), rijst/puree
  • WK-ijsje

zaterdag 23 juni: België – Tunesië

  • chorba (tomatensoep met selder en couscous)
  • vol–au–vent met salade en frietjes
  • samsa (amandelflapjes)

donderdag 28 juni: België – Engeland

  • aspergesoep
  • bangers mash (gebakken worstjes, puree en erwten)
  • trifle (cake, fruit, sherry en vanilleroom)  

Een middagmaal reserveren kan in het dienstencentrum uiterlijk de dag voordien voor 12 uur. Antwerpse senioren betalen 6,50 euro, andere klanten betalen 9,60 euro voor de driegangenlunch.

Ook in de woonzorgcentra serveert Zorgbedrijf Antwerpen deze middagmaaltijden voor alle bewoners. Daar krijgt ook de avondmaaltijd een Belgische WK-toets op wedstrijddagen, met onder meer frikadellenkoek met krieken en kaas- of garnaalkroketten.

Leuke WK-activiteiten en voetbal kijken op groot scherm

In heel wat dienstencentra en woonzorgcentra wordt het WK op de voet gevolgd en zijn er speciale activiteiten. Zo staan de sportweken van de Berchemse dienstencentra in het teken van voetbal, zijn er WK-ontbijten en andere activiteiten.

Op deze locaties kunnen de klanten in Berchem de WK-wedstrijden ook op groot scherm volgen:

dienstencentrum De Meere (Berchem)
woonzorgcentrum Sint Anna (Berchem, enkel op 18 juni)

Dienstencentrum en woonzorgcentrum dat het WK het meest doen leven, kunnen hun klanten trakteren op gratis frietjes

Zorgbedrijf Antwerpen daagt net als bij het voorbije WK zijn dienstencentra en woonzorgcentra uit om zich onder te dompelen in voetbalsfeer. Het dienstencentrum en woonzorgcentrum dat zijn locatie het leukst aankleedt, op Facebook toffe foto’s post, de meeste senioren weet te overtuigen om een WK-maaltijden te komen eten en nadien te blijven supporteren, wint de uitdaging en mag zijn klanten binnenkort trakteren op gratis frietjes. Ook de deelnemende centra voor jeugdzorg van Zorgbedrijf Antwerpen kunnen gratis frietjes winnen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is