Made in Berchem laat district van zijn creatiefste kant zien

Op 2 mei 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten, Cultuur

Persmededeling district Berchem

Berchem barst van het creatieve talent. Artistieke organisaties en creatieve ondernemingen maken in het district achter doodgewone huisgevels exclusieve producten, van authentiek Berchems bier tot hele werelden in 3D. Op zondag 6 mei laat Made in Berchem nieuwsgierigen binnenkijken bij Berchemse beloften.

Met het tweejaarlijkse evenement wil Made in Berchem meer bekendheid geven aan de vele artistieke organisaties en creatieve ondernemingen die in de buurt actief zijn.

Geïnteresseerden kunnen aan het infopunt in Academie Berchem of bij één van de deelnemers een brochure met creatieve kaart ophalen. Daarmee kunnen ze op ontdekkingstocht gaan langs een dertigtal organisaties. Zelf zeefdrukken met behulp van de Idiosyncratische Machine van Gezeever, een lepelkanon maken bij Walrus & Vlinder en ‘T DAK van PAKT bezoeken: het kan allemaal en overal valt iets te beleven.

Als de avond valt, vult de engelenzang van enkele Berchemse koren de lucht. Een hilarische vuuract op het nieuwe Kunstenplein, tussen het districtshuis en de Academie Berchem, zorgt voor een komische noot. Wie niet wil stilzitten, kan de benen losgooien op de tonen van dj’s Young Mocro en Vaneeshua in PAKT.

Praktisch

Zondag 6 mei
Locaties & uren:

  • infopunt: Academie Berchem, Willem Van Laarstraat 15 (van 11 tot 17 uur)
  • binnenkijken bij creatief talent: van 11 tot 17 uur op diverse locaties in Berchem
  • De slotevenementen vinden plaats vanaf 17 uur op het Kunstenplein aan de Academie Berchem en in PAKT op het Reginne Beerplein 1 in het Groen Kwartier (tot 21 uur).

Verantwoordelijke districtsschepen: Ilse Jacques

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is