Ilse Jacques wordt districtsschepen

Op 23 december 2017, over deze onderwerpen: Cultuur

N-VA-districtsschepen Cindy Van Paesschen maakte eerder bekend dat zij verhuist naar Zoersel. Daardoor nam zij ontslag als schepen en districtsraadslid. Ilse Jacques volgt Cindy op als schepen. Ilse, N-VA-lid van het eerste uur, is al raadslid sinds 2006 en  provincieraadslid sinds 2012.

Zij neemt de bevoegdheden cultuur en dierenwelzijn op zich. Cultuur ligt Ilse alvast nauw aan het hart. Van 2003 tot 2012 zat zij al in de raad van bestuur van het cultureel centrum en later in die van de vzw lokaal cultuurbeleid. Ilse spreekt ook Esperanto en heeft daardoor een band met heel wat mensen uit andere culturen opgebouwd. Het is haar doel om die twee vormen van cultuur, de verschillende cultuurgemeenschappen en de cultuursector verder met elkaar te verbinden. Ilse is al jaren een van de drijvende krachten in onze afdeling. Zij behaalde in 2012 als lijstduwer ook een mooie uitslag.

Vliegende start

Ilse: “Ik voel me vereerd dat de afdeling mij eensgezind heeft vooruitgeschoven. Ik beloof mijn uiterste best te doen om de mij toevertrouwde taken zo goed mogelijk uit te oefenen. Voor alle mensen die iets kwijt willen over mijn bevoegdheden wil ik een actief luisterend oor bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is