Ilse Jacques nieuwe N-VA schepen in districtsraad Berchem

Op 19 oktober 2017

N-VA districtsschepen Cindy Van Paesschen maakte eerder bekend dat zij verhuist naar Zoersel. Daardoor zal zij vanaf 31 december ontslag nemen als schepen en districtsraadslid. Van Paesschen wordt als raadslid  opgevolgd door Berlinde De Bock.

Op de bestuursvergadering van 18 oktober werd unaniem beslist dat zij als schepen opgevolgd wordt door Ilse Jacques. Ilse, N-VA-lid van het eerste uur, is reeds raadslid sinds 2006 en provincieraadslid sinds 2012.

Zij neemt de bevoegdheden burgerlijke stand, cultuur en dierenwelzijn op zich.  Cultuur ligt Ilse alvast nauw aan het hart. Ilse spreekt immers Esperanto en heeft daardoor een band met heel wat mensen uit andere culturen opgebouwd. Ilse: "Ik voel me vereerd dat de afdeling mij eensgezind heeft vooruitgeschoven. Tot nieuwjaar ga ik alle dossiers met Cindy overlopen, zodat ik er in 2018 vanaf dag één zal staan."

Johan Klaps, voorzitter N-VA Berchem, heeft uiteraard alle vertrouwen in haar. "Ilse is al jaren een van de drijvende krachten in onze afdeling. Zij behaalde in 2012 als lijstduwer ook een mooie uitslag. Ik wens haar uiteraard erg veel succes met deze nieuwe uitdaging."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is