Zwemmen in Halloweensfeer

Op 23 oktober 2019, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

Uittreksel persbericht Stad Antwerpen

De herfstvakantie staat voor de deur en Sporting A zorgt voor een aantrekkelijk zwemaanbod. Zo kunnen alle Antwerpenaars op woensdag 30 oktober terecht in hun favoriete stedelijke zwembad voor Halloweenzwemmen. Bezoekers kunnen dan speel- en sfeerzwemmen in onvervalste Halloweensfeer. De zwembaden krijgen tijdelijk zelfs een aangepaste naam, zoals de Vampierenburcht, Zombietempel of Geestengracht. Bovendien zijn er tijdens de herfstvakantie enkele zwembaden langer geopend.

Zwemmen tussen spoken, vampieren en andere griezels

Op woensdag 30 oktober is het spoken geblazen in alle Antwerpse zwembaden tijdens het Halloweenzwemmen. Dan kunnen waterratten komen speel- en sfeerzwemmen in ultieme Halloweensfeer. Dat betekent een frisse duik tussen de spoken, zombies en andere griezelige schepsels. Doorlopend zijn er heel wat activiteiten te beleven voor jong en oud. Elk zwembad heeft een eigen programma. Zo kunnen kinderen griezelbeestjes opduiken uit het water in ruil voor een klein cadeautje of komt de Sporting A-mascotte Antwan langs. De durvers kunnen dan weer een bezoekje brengen aan de spookkamer. Bij het buitengaan worden bezoekers aan de zogenaamde Bloedbar nog getrakteerd op een spuitje cranberrysap of een tasje pompoensoep en kunnen ze nog een foto nemen in een fotohoek.

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen zich van tevoren al inleven dankzij de kleurwedstrijd. Aan het onthaal van elk zwembad kunnen ze al even speciale Halloween-kleurplaten krijgen die ze kunnen inkleuren en op woensdag 30 oktober kunnen meenemen. In ruil voor hun ingekleurde kleurplaat krijgen alle kinderen een leuk cadeau. Per zwembad wordt er ook een winnaar getrokken die een cool Halloweenpakket krijgt.

Tijdens de herfstvakantie neemt elk zwembad niet alleen een Halloweenkleedje aan, maar veranderen ze ook allemaal tijdelijk van naam. Zo komen bezoekers bijvoorbeeld niet zwemmen in zwembad Wezenberg, Plantin Moretus of Sorghvliedt, maar wel in De Zombietempel, Het Spinnennest en Het Vleermuizenbos.

Uitgebreide openingsuren

Traditioneel openen tijdens de schoolvakanties heel wat overdekte zwembaden hun deuren extra lang. Ook deze herfstvakantie is dat het geval in zwembad Groenenhoek (Berchem). Maar ook de andere zwembaden zijn open om de Antwerpenaar op zijn of haar sportieve wenken te bedienen.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is