Voorstelling Onbekend Land in ccBe laat kinderen zien hoe het is om alleen te zijn in een vreemde omgeving

Op 13 januari 2017

De voorstelling Onbekend Land in ccBe richt zich op kinderen vanaf zes jaar. Het poëtische muzikale verhaal laat hen zien hoe het is om alleen aan te komen in een onbekend land en geconfronteerd te worden met andere gewoontes, een vreemde taal… en speelt zo in op de actualiteit. Gekoppeld aan de voorstelling worden slaapliedjes vanuit de hele wereld verzameld om zo uiteindelijk te komen tot een grenzeloos slaaplied dat voor alle mensen over de hele wereld herkenbaar is.

Het verhaal in Onbekend Land gaat als volgt. De hoofdrolspeelster komt na een lange reis terecht op een ijzige bergtop. In het onbekende land is het wit en glibberig. Het is haar nieuwe thuis, maar alles is er anders: de geluiden en geuren, de seizoenen en zelfs de manier waarop iedereen zich voortbeweegt. Een grote luchtbel bezorgt de post en eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en klinkt er vreemde muziek. Langzaam ontdekt ze hoe alles werkt in dit onbekende land, maar als ze haar koffer open maakt, stromen heimwee en herinneringen naar buiten. Livemuziek en indrukwekkende beelden maken van de voorstelling een muzikaal, poëtisch en ontroerend geheel.

Onbekend Land is een productie van Het Houten Huis met muziekgezelschap Oorkaan en Nordland Visual Theatre (NO), onder leiding van Elien van den Hoek en Gienke Deuten.

Grenzeloos slapen

In het kader van Onbekend Land worden ook slaapliedjes uit alle windstreken en landen in alle dialecten en moedertalen verzameld. Iedereen kan daarbij helpen en slaapliedjes laten horen via een interactieve wereldkaart op www.onbekendland.org. Je kunt je lied opnemen in de foyer van het theater, maar ook thuis via je telefoon of computer. Met alle verzamelde liedjes wil het gezelschap één grenzeloos slaaplied creëren dat voor iedereen herkenbaar klinkt en alle mensen ter wereld in slaap wiegt.

Praktisch

woensdag 18 januari om 15 uur
ccBe – Driekoningenstraat 126, 2600 Berchem
tickets: vvk 6 euro | kassa 8 euro
reserveren via ccBe [at] stad.antwerpen.be
meer info en een voorproefje op www.ccberchem.be – Klik hier voor de rechtstreekse link.

Over Het Houten Huis, Oorkaan en Nordland Visual Theatre

Het Houten Huis is een beeldend muziektheatergezelschap uit het noorden van Nederland.

Op het toneel staan ‘dagelijkse helden’, worstelend met hun angsten en verlangens. Hun innerlijke strijd wordt vormgegeven met beelden en muziek. www.hethoutenhuis.org

Oorkaan maakt theatrale concerten voor kinderen tot 12 jaar. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. www.oorkaan.nlNordland Visual Theatre (NVT/Figurteatret i Nordland) is een internationaal productiehuis op de eilandengroep de Lofoten in het noorden van Noorwegen, dat op projectbasis object- en visueel theater produceert. www.figurteatret.no

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is