Vijfde editie van Pop up to Date: 'anciens' helpen 'poulains'

Op 26 april 2019, over deze onderwerpen: Activiteiten, Economie

Persbericht Stad Antwerpen

Gisteren gaven het district Berchem en Berchem Creatives het startschot voor de vijfde editie van Pop up to Date en streek een nieuwe lichting pop-upshops neer in de Driekoningenstraat en Statiestraat in Berchem. Gedurende 2 maanden krijgen 8 beloftevolle creatieve starters zo de kans om hun producten en ideeën voor te stellen. Naast de 8 nieuwelingen doen er tijdens deze jubileumeditie ook 6 gevestigde waarden mee aan het project. Zij zullen de nieuwe creatieve ondernemers bovendien met raad en daad bijstaan. Deze vijfde editie staat in het teken van duurzaamheid.

Pop up to Date komt dit jaar met een nog diverser aanbod. Zo biedt ‘Galerie Charcuterie’ een laagdrempelige kunstgalerij in de iconische Slagerij Noppen en is ‘KIKA’ een textielshop waar je zelf kan leren zeefdrukken. Bij Stadshout in TOKO kan je dan weer een stukje Antwerpen mee naar huis nemen in de vorm van een snijplank of salontafel gemaakt uit hout van Antwerpse bomen die gekapt moesten worden. Deze editie ligt de focus op duurzaamheid: alle ondernemers werken met lokale producten, materialen uit recyclage en via een eerlijk productieproces.

Het doel van Pop up to Date is om op een creatieve en originele manier ondernemerschap te promoten. Dit jaar krijgt het initiatief van het district en Berchem Creatives (een community van creatieve ondernemers) een extra dimensie omdat zowel ervaren ondernemers (anciens) als starters (poulains) deelnemen en zullen samenwerken. “Om Oud-Berchem als winkelwijk sterker te maken, moeten we bestaande en nieuwe handelaars laten samenwerken", zegt Evi Van der Planken, districtsburgemeester van Berchem, "Zo bieden we een veilige omgeving voor starters."

“Door mijn persoonlijke ervaring als echte Berchemnaar vind ik dit een zeer belangrijk project voor onze mooie winkelas”, zegt Janick Doré, districtsschepen voor middenstand Berchem.

Poulains Raouf Faltakh en Jelle De Swert zijn jonge meubelmakers en zien het project als een springplank voor hun zaak: “Wij zien dit pop-upproject als een ideale manier om onze zaak te lanceren. Als nieuwe zaak is het belangrijk dat mensen je weten te vinden, Pop up to Date is daar de perfecte manier voor.”

Ancien Saskia van Walrus & Vlinder startte tijdens de editie van 2017 en runt nu een bloeiende speelgoedwinkel in Berchem: “Ik belandde in de Driekoningen-Statiestraat tijdens de vorige Pop up to Date en ik schrok meteen van de grote opkomst. April, mei en juni zijn eigenlijk helemaal niet zo’n speelgoedmaanden en toch kreeg ik heel wat volk over de vloer. Na mijn pop-upavontuur wilde ik hier dan ook niet meer weg.”

Praktisch

  • Pop up to Date #5
  • Driekoningen- en Statiestraat Berchem
  • van donderdag 25 april tot en met zaterdag 15 juni
  • gratis

Verantwoordelijken:

  • Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur
  • Janick Doré, districtsschepen voor middenstand district Berchem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is