Vernieuwing fiets- en voetgangerstunnel aan Roderveldlaan -Spoorwegstraat

Op 25 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Persmededeling District Berchem

De in- en uitritten van de fiets- en voetgangerstunnel tussen de Roderveldlaan en de Spoorwegstraat worden vernieuwd.

De stad Antwerpen, het district Berchem en Infrabel laten deze werken uitvoeren. Op dinsdag 26 juni kunnen de buurtbewoners kennismaken met de eerste concepten voor de vernieuwde tunnel. De tunnel zelf blijft ongewijzigd. Werken aan de tunnel zou het treinverkeer op deze drukke verkeersas teveel verstoren. De in- en uitritten naar de tunnel worden wel grondig aangepakt zodat de toegankelijkheid van en de zichtbaarheid door de tunnel sterk verbetert.

Aan de kant van de Roderveldlaan komt een nieuwe en minder steile helling voor fietsers en een aparte trap voor voetgangers. Aan de kant van de Spoorwegstraat is er voldoende ruimte om de uitgang aangenamer en groener te maken. Hier komen een trap met ingewerkte zittribune en een fietshelling richting het park. Het extra groen en de route voor fietsers en voetgangers zullen naadloos aansluiten op de parkomgeving van Het Prieel.

“De nieuwe toegang naar het tunneltje wordt veel ruimer en zal goed toegankelijk zijn voor minder mobielen. De brede helling zal de veiligheid verbeteren. Deze belangrijke investering wordt door alle partners gesteund, het is het resultaat van intensief studiewerk”, aldus districtsschepen voor publiek domein Bruno De Saegher.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is