Unieke nieuwe zitbanken op plein Berchemse Vredestraat

Op 10 februari 2016, over deze onderwerpen: Openbare werken

Het plein in de Vredestraat in Berchem kreeg zopas twee nieuwe zitbanken. Het zijn de eerste in hun soort in Antwerpen.

Wat deze eikenhouten zitbanken zo opmerkelijk maakt is dat de kromming en de lengte ervan kunnen worden aangepast aan de omgeving waarin ze gezet worden. Zo volgen de vormen van de nieuwe banken in Berchem mooi de vorm van het plein.

Niet alleen de kromming en de lengte, maar ook de andere eigenschappen van deze nieuwe banken kunnen bij elke plaatsing volledig op maat worden gekozen. Met of zonder rugleuning, met zitplaatsen langs één kant of aan weerszijden, op poten of op een muurtje,… . De nieuwe banken zullen vanaf nu vaker in het Antwerpse straatbeeld opduiken. Telkens op plekken waar ze echt een meerwaarde opleveren voor hun omgeving.

“Ik ben zeer fier op het feit dat deze nieuwe banken door onze eigen stadsdiensten ontworpen zijn. Een bijkomend pluspunt hiervan is dat het onderhoud efficiënter zal kunnen gebeuren”, zegt schepen voor publiek domein Ludo Van Campenhout.

“Deze banken zijn gemaakt voor de gezelligheid en het comfort. Ze geven dit mooie plein een extra functie. Ouders kunnen nu vlak bij hun spelende kinderen zitten en ze zijn goed afgeschermd van de rijweg. Een geruststellende gedachte!”, aldus districtsschepen van publiek domein Bruno De Saegher.

Verantwoordelijken: Ludo Van Campenhout, schepen voor publiek domein en Bruno De Saegher, districtsschepen voor publiek domein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is