Uitbreiding parkeertariefzone Oogststraat vanaf vandaag

Op 5 oktober 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Uittreksel persmededeling Stad Antwerpen

Op maandag 5 oktober breiden verschillende parkeertariefzones in de stad Antwerpen uit. Het gaat om straten in het oosten van Deurne, de straten rond het Asiadok op het Eilandje en de Oogststraat in Berchem.

Berchem, Oogststraat

De roze parkeerzone in de Oogststraat in Berchem breidt uit. De grens van de roze zone wordt verlegd naar de stadsgrens met Mortsel aan huisnummer 253 zodat bewoners in de zone meer kans hebben om een vrije parkeerplaats te vinden. Op deze manier sluit de roze zone van Antwerpen ook naadloos aan op de blauwe zone van Mortsel zodat beperkt parkeren hier een geheel vormt.

Tarieven

Een bezoeker van de roze zone heeft recht op 2 uur gratis parkeertijd. Langer dan 2 uur parkeren kan ook, dan betaalt een bezoeker 70 eurocent per uur. Een ticket voor een dag (maximaal 10 uur) kost 3,50 euro. Een ticket voor een week kost 17,50 euro en voor 4 weken 70 euro. Een bezoeker van de groene zone betaalt 1 euro voor het eerste uur en 1,40 voor elk extra uur. Een ticket voor een dag (maximaal 10 uur) kost 5 euro. Een ticket voor een week kost 25 euro en voor 4 weken 100 euro.

Bij de uitbreiding van het winkelstraatprincipe op de Herentalsebaan betalen bewoners daar dan ook voor hun parkeersessies van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Parkeren kan aan 0,70 euro per uur (maximaal 10 uur).

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is