Start werken Spoorwegstraat

Op 7 januari 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Persmededeling District Berchem

Meteen na het winterbouwverlof, op maandag 7 januari, gingen de werken in de Spoorwegstraat in Berchem van start. De heraanleg van de straat maakt deel uit van een grondige vernieuwing van het publiek domein in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat.

Die vernieuwing geeft veel aandacht aan groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen het gebied. Ook vervangt water-link in samenwerking met Aquafin de riolering. Met de komst van het nieuwe jaar staan de laatste twee delen van het vernieuwingsproject op het programma: de werken aan de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein.

Werken Spoorwegstraat

De Spoorwegstraat wordt in twee fases aangepakt. Eerst komt het deel tussen de Arbeidersstraat en de Groenenhoekstraat aan de beurt, daarna gaat de aannemer verder met het stuk voorbij de Groenenhoekstraat. Als er aan dit tweede deel begonnen wordt, kan het lokale verkeer vanaf de Spoorwegstraat naar de Groenenhoekstraat en Woningenstraat of naar de Lambert Briesstraat. Op dit moment kan de aannemer ook beginnen met de heraanleg van het Florent Cootmansplein.

Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Posthofbrug – Singel – Borsbeeksebrug –Diksmuidelaan, en omgekeerd in de andere richting.

Informatie bewoners

De bewoners werden op 18 december tijdens een infomoment op de hoogte gebracht over het praktische verloop van de werken. De aannemer zorgde ervoor dat de lopende werken aan de Arbeidersstraat, Woningenstraat, Groenenhoekstraat en Lambert Briesstraat voor het bouwverlof bijna volledig werden afgerond en de straten werden geasfalteerd. Enkel in de Woningenstraat zijn er momenteel nog werken bezig aan de zone waar de sorteerstraat komt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is