Start werken Guldenvliesstraat

Op 27 maart 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Persmededeling District Berchem:

Vandaag, dinsdag 27 maart, zijn de riolerings- en asfalteringswerken aan de Guldenvliesstraat gestart. Vorige week werden er al tijdelijke spoorwissels aangelegd.
In de week van 19 maart legde de aannemer tijdelijke spoorwissels aan zodat tram 9 op één spoor door de Guldenvliesstraat kan rijden. Tram 4 werd toen gedeeltelijk uit dienst genomen en sindsdien is de straat afgesloten voor het verkeer.

Vandaag begon de aannemer met de eigenlijke werken: het opbreken van de straat en de aanleg van de riolering. Eerst wordt er gewerkt aan de kant van de even huisnummers, in een volgende fase is de andere kant van de straat aan de beurt. Verwacht wordt dat de totale heraanleg van de Guldenvliesstraat ruim een jaar zal duren.


Straat in slechte toestand
De Guldenvliesstraat is in slechte toestand. Rio-link gaat daarom de riolering in de hele straat vernieuwen. Het district Berchem pakt de straat zelf aan: de kasseien maken plaats voor comfortabel asfalt, er komen toegankelijke oversteekplaatsen voor voetgangers, fietscomfortstroken voor fietsers en extra bomen. De Lijn zorgt voor nieuwe tramsporen.


Investering van bijna 2 miljoen
De drie partners rio-link, De Lijn en district Berchem doen een totale investering in de Guldenvliesstraat van 1.922.743 euro (exclusief BTW). Het district draagt 19% van de investering, rio-link 31% en De Lijn de resterende 50%.

Verantwoordelijke districtsschepen: Bruno De Saegher

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is