Start heraanleg Arbeidersstraat

Op 15 mei 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

 

 

 Uittreksel persbericht district Berchem

Op 22 mei start in principe de heraanleg van de Arbeidersstraat in het district Berchem. Deze werken zijn het startschot voor een grondige vernieuwing van het publiek domein in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat.

Het district Berchem start binnenkort met de heraanleg van een hele reeks straten in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat. Eerst wordt de Arbeidersstraat heraangelegd. Daarna is het de beurt aan de Woningenstraat, de Groenenhoekstraat en Lambert Briesstraat, de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein .

Water-link vervangt in samenwerking met Aquafin in elke straat de riolering, behalve in de Lambert Briesstraat, daar is de bestaande riolering nog in goede staat. Het district Berchem legt de straten opnieuw aan. Daarbij gaat er vooral aandacht naar meer groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen de wijk. In elke straat wordt de rijweg aangelegd in asfalt. De blikvanger in het project is het Florent Cootmansplein. Het plein wordt een groene zone die loopt tot aan de voortuin van de bewoners.

“Fietspaden, meer dan 30 extra parkeerplaatsen en meer dan 140 nieuwe bomen zullen deze buurt doen opleven. We kijken ernaar uit”, vat districtsschepen voor publiek domein Bruno De Saegher het project samen.

Heraanleg Arbeidersstraat

In principe starten de werken in de Arbeidersstraat meteen na het pinksterweekend, op dinsdag 22 mei. Het district verwacht dat de heraanleg van de Arbeidersstraat tot het najaar zal duren. Tijdens de werken is de straat niet toegankelijk voor het autoverkeer. Het containerpark blijft wel bereikbaar langs de kant van de Roderveldlaan. Enkel naar het einde van de werken zal het containerpark tijdelijk sluiten. Meer communicatie hierover volgt nog.

Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Posthofbrug – Singel – Borsbeeksebrug en Diksmuidelaan (en omgekeerd in de andere richting).

Verantwoordelijke: Bruno De Saegher, districtsschepen voor publiek domein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is