Reanimatie en AED. Iedereen mee?

Op 1 mei 2022

Met N-VA Berchem vinden wij het ook essentieel dat, basisreanimatietechnieken door zoveel mogelijk burgers kunnen toegepast worden. Als je weet dat momenteel slechts 5 à 10% van de mensen die een hartstilstand doet buiten het ziekenhuis overleeft, begrijp je ook waarom. 

Op initiatief van onze districtsburgemeester Evi Van der Planken rolt het district Berchem via “Berchem Redt”, een lessenreeks uit. In deze gratis cursus worden de deelnemers basishandelingen meegegeven waardoor de overlevingskans van een slachtoffer kan stijgen tot maar liefst 70%. 

Regelmatig gaat het ook over iemand van de eigen familie of vriendenkring, dus het belang van deze  opleiding kan niet beter onderstreept worden. Dit jaar worden vanaf 7 mei, lessen op verschillende locaties in Berchem georganiseerd. Zo kan elke buurt aan bod komen.

“Je kan nooit iets verkeerds doen als je een persoon in nood probeert te reanimeren. Dat is de belangrijkste boodschap die wij tijdens onze gratis reanimatie-opleidingen meegeven aan de deelnemers”, vertelt lesgever John Derks. “In twee uur brengen we de basistechnieken bij. Op een pop leert men een persoon in nood beademen, het pompen op de hartstreek en het slachtoffer stabiliseren op de zij. Verder tonen we hoe je een AED-toestel of automatische externe defibrillator bedient.” 

Met N-VA mandatarissen Evi Van der Planken, Jan Dedecker, Conny Budts en Rik Van Herpen gaven we op woensdag 27 april alvast het goede voorbeeld en een voorzet door het volgen van een instructieles. Met bijzondere dank aan John Derks en zijn team.

Inschrijven kan via de webstek van het district Berchem. https://www.antwerpen.be/info/624fe0be6a2f9986fe1b26fc/leer-reanimeren-m...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is