Plaatsing voetgangersbrug tussen Berchem Station en Post X

Op 2 maart 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Persmededeling van Stad Antwerpen

Met de verdere groei van Post X, het bedrijvencomplex aan Berchem Station, komen er ook steeds meer gebruikers en bezoekers van de site bij. Een voetgangersbrug over de Singel zorgt binnenkort voor een veilige en comfortabele verbinding naar het station en richting stadscentrum. Ze wordt in de nacht van 8 maart op haar plaats gezet. Het verkeer op de Binnensingel tussen de Borsbeeksebrug en de Posthofbrug wordt dan een tijdlang onderbroken.

 

Met de nieuwe voetgangersbrug wordt het station Antwerpen-Berchem rechtstreeks verbonden met het binnenplein van Post X. Na het plaatsen van de brug wordt ze aan de kant van Post X aangesloten op de reeds aangelegde helling naar het middenplein. Op het stationsplein worden aansluitend de trap naar de voetgangersbrug geïnstalleerd, later volgt nog de installatie van een lift zodat de brug voor iedereen toegankelijk is. De opening van de brug is voorzien voor het voorjaar van 2019.

Verkeershinder voor het plaatsen van de brug

Vanaf 1 maart plaatst de aannemer een tijdelijke fundering voor de brug in de middenberm van de Binnensingel. Hiervoor wordt buiten de spitsuren (tussen 9 en 15 uur) de linkerrijstrook tussen de Borsbeekse- en de Posthofbrug ingenomen in beide richtingen. Fietsers en voetgangers ondervinden van deze voorbereidende werken geen hinder.

In de avond van 8 maart start dan het plaatsen van de nieuwe brug. Tijdens die werken is er geen enkel verkeer over de Singel zelf mogelijk tussen de Borsbeeksebrug en de Posthofbrug, dit voor zowel auto’s, voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer in de twee rijrichtingen. De onderbreking start vrijdag 8 maart om 22 uur en duurt als alles vlot verloopt tot zaterdagochtend 9 maart om 10 uur.

Voetgangers en fietsers kunnen via de Uitbreidingsstraat wel hun weg vervolgen. Ook de bus zal langs daar passeren. Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid via de Ring (R1) en de op- en afritten Berchem en Borgerhout.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is