Ontdek de Berchemse markten

Op 3 maart 2020, over deze onderwerpen: Economie

Op 11, 14 en 15 februari hield N-VA Berchem haar jaarlijkse valentijnsactie. Dat deed ze deze keer op de drie Berchemse markten. De N-VA wil ondernemerschap stimuleren. Onze marktkramers verdienen dan ook al onze steun.

Dinsdagvoormiddag: markt Rooiplein
Op dinsdagvoormiddag staat de markt op het Rooiplein. Omdat ze dicht bij de Fruithoflaan, de Roest d’Alkemadelaan en de Jan Moorkensstraat opgesteld staat, is deze kleine gezellige markt vlot bereikbaar, zowel te voet, met de fiets als met de auto. U kunt er vlot parkeren in de nabije omgeving en vindt er ook voldoende horecagelegenheden. Op de markt bieden onze marktkramers u een mooi aanbod aan van onder meer grillspecialiteiten, gevarieerde vissoorten, bloemen en kazen.

Vrijdagvoormiddag: markt plein Zillebekelaan
Het nieuwe plein aan de Zillebekelaan geeft de standhouders faciliteiten om hun kramen vlot op te stellen. Voor deze dichtbevolkte omgeving is de markt een uitgelezen moment om op zoek te gaan naar vele verse producten zoals kaaskroketten, fruit en groenten, beulingen, kippen, kibbelingen, zeevis, kazen en zoveel ander lekkers. Minder mobiele Berchemnaars kunnen ter plaatse geraken met de ‘Stap op, Stap af’-bus. 

Zaterdagvoormiddag: markt De Villegas
Deze klassieker in het diverse Oud-Berchem heeft een zeer gevarieerd aanbod. Al van bij het eerste ochtendlicht worden de kramen opgesteld en de waren uitgestald. Bevoegd districtsschepen Janick Doré wil de markten alle kansen bieden. In samenspraak met de markthouders en handelaarsverenigingen zal hij nagaan of er opportuniteiten of behoeften zijn om op andere locaties markten te realiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is