Nieuwjaarsreceptie 2016

Op 26 januari 2016

Geslaagde nieuwjaarsreceptie in Berchem met Johan Klaps als spreker

Januari is de maand van de nieuwjaarsrecepties. Het is een traditie die ook bij N-VA Berchem niet verloren gaat. Vorig weekend konden leden en sympathisanten daarom terecht in zaal De Senaat aan het Rooi. In tegenstelling tot De Senaat in Brussel was de opkomst in Berchem wel talrijk en goedgemutst. Iedereen kon genieten van een hapje en een drankje en beste wensen voor 2016 werden oprecht uitgedeeld. Ook enkele bekende Berchemnaren mochten niet ontbreken op het festijn. Schepenen Fons Duchateau en Rob Van de Velde tekenden present alsook spreker van dienst: Gemeenteraads- en Parlementslid Johan Klaps. 

In zijn speech blikte Klaps terug op de verwezenlijkingen die het Antwerpse bestuur de laatste 3 jaar heeft verricht. Koopzondagen, de ingebruikname van de slapende metro, en het nieuwe lichtplan van de Grote Markt zijn maar een greep uit de realisaties. Maar ook de toekomende projecten zoals de heraanleg van het Operaplein en de Zuiderdokken stemden het parlementslid hoopvol voor de toekomst van de grootstad Antwerpen. 
Ook de Federale realisaties bleven niet onopgemerkt. De Taxshift zal tegen 2019 alle werkende mensen belonen met een hoger nettoloon. Ook de bedrijven zullen minder moeten betalen voor hun werknemers, wat hen terug concurrentieel zal maken ten opzichte van de buurlanden. Verder pleitte Klaps voor een stakingswet die het wangedrag van sommige vakbondsmilitanten aan banden moet leggen en die het recht om te werken moet vrijwaren, een recht waar het ‘Herenakkoord’ niet in slaagt dit te vrijwaren. Klaps hamerde ook op de noodzaak van de derde Scheldekruising, de Oosterweelverbinding, om de verkeersknoop van Antwerpen op te lossen en de haven alle kansen te geven om verder te groeien. Deze groei is wel enkel te realiseren door verder in de toekomst te kijken. Het is daarom van cruciaal belang dat er werk wordt gemaakt van het Saeftinghedok en de modernisering van de Wet Major. Logistiek en e-commerce zijn namelijk geen havenarbeid!

De afdrijvende tanker wordt door de N-VA langzaamaan gedraaid om in de juiste richting te varen. Dit vraagt tijd, maar het is de enige manier om de haven te bereiken!

We wensen iedereen een gezond en succesvol 2016! 

Schol!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is