N-VA Berchem bezoekt federaal parlement

Op 19 maart 2016
N-VA Berchem bezoekt federaal parlement

Gisteren mocht kersvers voorzitter van N-VA Berchem, Johan Klaps, zijn eigen afdeling ontvangen op het federaal parlement te Brussel. Zo’n 25 leden waagden zich aan een treinrit (altijd een beetje reizen) en kregen nadien een rondleiding doorheen de gangen en zalen van Kamer en Senaat.

Omstreeks 10u werd de Berchemse afdeling op sleeptouw genomen door een ervaren gids die anekdotes wist te vertellen over de politieke gang van zaken in het verre en recentere verleden. Johan Klaps kon deze historische informatie aanvullen met een concrete blik achter de schermen van de federale politiek. Zo kon hij de hele groep boeien met de totstandkoming van zijn meest recente wetgevende werk. Een werk van meer dan een jaar dat later die dag finaal zou gestemd worden in de plenaire vergadering. Na publicatie in het staatsblad zal deze nieuwe wet ervoor zorgen dat kuststeden en toeristische centra zoals Antwerpen opnieuw zelf hun economie kunnen sturen naar eigen aanvoelen. Het zetten van openingsuren en sanctioneren bij overtreding behoort vanaf dan toe aan het lokale niveau.

Na een aangename en leerrijke rondleiding kon de groep op adem komen en krachten opdoen in het restaurant van de Kamer, de Mezzanine. Het lekkere eten en de gezellige sfeer maakten de dag alleen maar mooier.

Om de dag af te sluiten ging de groep luisteren naar de actuele vragen en debatten die in de plenaire vergadering op het menu stonden. Villa Politica en het Journaal konden de leden van N-VA Berchem nog weinig bijbrengen. Zij waren namelijk rechtsreeks getuigen van wat er later die dag op de televisie zou verschijnen. Zij die lang genoeg bleven zitten konden nog zien hoe de nieuwe wet van hun voorzitter werd goedgekeurd, naar eigen zeggen het voorlopige hoogtepunt van zijn parlementaire carrière.

Terug aangekomen in Berchem konden de aanwezigen voldaan terugkijken op een geslaagde uitstap!

   

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is