Met N-VA gaan wij in het district Berchem voor één groot en groen hart

Op 6 juni 2022

 

Het definitieve ontwerp voor de tweede fase van Park Brialmont - de aanleg van de resterende deelzones van Wolvenberg en het Brilschanspark - is goedgekeurd. Dit ontwerp voorziet verblijfsplekken aan het water, nieuwe parkpaden, comfortabele verbindingen voor fietsers, en zones voor lokale evenementen. Als alles volgens plan verloopt starten de werken in het voorjaar van 2023. In 2020 openden reeds het natuurpark Wolvenberg en de Entree Grotesteenweg, als eerste fase van Park Brialmont. 

Park Brialmont is ontstaan vanuit een masterplan dat door een samenwerking tussen het district Berchem en de stad Antwerpen tot stand kwam. Het masterplan werd opgesteld rond de twee grote thema’s natuur en erfgoed en verbindt in een groot ‘groen hart’ de groene delen van Berchem binnen en buiten de Ring (De Villegaspark, Wolvenberg en Brilschans). 

Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en voorzitter van AG Vespa: "Het definitieve ontwerp van de tweede fase van Park Brialmont past perfect binnen de vergroening en verblauwing die we met stadsontwikkeling deze legislatuur nastreven. Denk daarbij aan plekken aan het water, paden langs het water en doorheen natuurreservaat Wolvenberg-Brilschans, en aan mooie open groene ruimte om te ontspannen. Kortom, Park Brialmont staat voor groene rust in het hart van een stad die bruist van het leven!"

 

Evi Van der Planken, districtsburgemeester Berchem: "Park Brialmont wordt een unieke plek in Antwerpen en ik ben dan ook blij dat heel het masterplan nu gefinaliseerd wordt. De historische restanten van de Brialmont-omwalling worden in dit grote groene park opnieuw zichtbaar gemaakt en er is ruimte voor meer natuurbeleving, natuurwaarde en recreatie in het groen. In Berchem is er immers een grote nood aan meer groen en meer bruikbaar groen. Park Brialmont komt tegemoet aan deze nood."

 

De voorbije jaren zijn buurtbewoners en gebruikers van de parken op verschillende momenten bevraagd. Daarbij was er een uitdrukkelijke wens voor een mix aan functies. Het definitieve ontwerp houdt daar rekening mee en voorziet een divers programma: van zitplekken tot speelzones en loop- en educatieve routes. In het natuurreservaat blijft natuur de belangrijkste functie. 

Gedetailleerde informatie vind u via deze link:

https://www.agvespa.be/projecten/park-brialmont#over

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is