Ludo Coeckstadion Berchem speelklaar bij start voetbalseizoen

Op 3 augustus 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

Persmededeling Stad Antwerpen

Na het bouwverlof gaat de aannemer op maandag 6 augustus verder met de ingrijpende sloopwerken van de staantribunes en een aantal kleinere gebouwen van het Ludo Coeckstadion in Berchem. Zo zal het stadion voor Berchem Sport speelklaar zijn tegen de start van het voetbalseizoen. Na een veiligheidsinspectie is beslist dat de hoofdtribune van het stadion onder een aantal voorwaarden is goedgekeurd voor de wedstrijden. De stad bespreekt nu samen met de club verder onder welke modaliteiten de voorbereidende wedstrijden en de competitiematchen kunnen plaatsvinden. 

De stad werkt volop aan de toekomst van Het Rooi. Voor het Ludo Coeckstadion gaat het in een eerste fase om de afbraak van de onveilige gebouwen. Ondertussen werden de niet-overdekte staantribunes met de aangrenzende kassagebouwtjes, een grote berging zonder functie en een reeks bouwvallige gebouwtjes tussen de jeugdchalet en de staantribunes gesloopt. De aannemer is nu bezig met de afbraak van de overdekte staantribune. Het symbolische poortgebouw blijft op vraag van Berchem Sport en de supporters staan.

De grote sloopwerken zitten op schema en duren nog tot eind augustus, zodat de competitie in de tweede amateurklasse onder optimale omstandigheden in het stadion kan starten. Het stadion zal op dat moment opgeruimd zijn en open voor de spelers en supporters.

Er komen ook nog een  aantal terreinverhardingen, omheiningen en aanplantingen.

Tweede fase

In een tweede fase wordt de hoofdtribune gerenoveerd en komt er een nieuwe overdekte staantribune, tegen de zomer van 2019. Daarnaast krijgt de jeugd er een nieuwe kantine en een kleedkamergebouw met sanitaire ruimtes bij. Ze kunnen hun huidige gebouwen nog blijven gebruiken tot dan.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is