Lancering van belevingspakket Park Brialmont

Op 16 juni 2018, over deze onderwerpen: Cultuur, Jeugd, Groen

Persbericht District Berchem

Vandaag lanceerde het district Berchem het belevingspakket Park Brialmont. Met dit pakket laat het district Berchem bezoekers kennismaken met de troeven van het toekomstige Park Brialmont: natuurlijke rijkdom en waardevol erfgoed. De deelnemers wagen zich met het spelpakket aan fictieve spelen van de vroegere geniesoldaten van Brilschans.

Om geïnteresseerden te laten kennismaken met het toekomstige Park Brialmont lanceert het district Berchem het belevingspakket Park Brialmont. Het is een creatie van An Lombaerts van spelontwikkelaar Eén-anszaak. Het spel gaat uit van een fictieve historische vondst op de locatie van het toekomstige park, namelijk een verzonnen oud trainingsspel voor de geniesoldaten van Brilschans. Deze soldaten werden vroeger effectief in verschillende spelen getest op hun kennis en kunde en daarop is het spel gebaseerd.

Deelnemers kunnen met het belevingspakket deze Brialmont-spelen afleggen. Het pakket richt zich op jeugdverenigingen, scholen, gezinnen of clubs en is voor iedereen geschikt: grote of kleine groepen en deelnemers van alle leeftijden.

“Met ons belevingspakket ontdekken Berchemnaars op een speelse en toegankelijke manier de site van het toekomstige Park Brialmont”, vertelt districtsburgemeester Evi Van der Planken. “Tijdens de spelactiviteiten beleven zij gaandeweg de belangrijkste troeven van het nieuwe park: rijke geschiedenis, waardevolle tradities en kostbare natuur.”  

Vanaf 18 juni kunnen geïnteresseerden het spelpakket ontlenen bij de Berchemse jeugddienst, Lange Pastoorstraat 28 te Berchem. Het pakket kan vanaf dan ook gereserveerd worden via het telefoonnummer 03 239 14 86 of via www.berchem.be.

Masterplan Park Brialmont

Het masterplan Park Brialmont is de toekomstvisie voor de ontwikkeling van de gebieden De Villegas, Wolvenberg en Brilschans. De stad Antwerpen en het district Berchem willen er één grote 'groene long' van maken als onderdeel van de Groene Singel. Zo wordt het mogelijk om binnen- en buitenstad (Berchem binnen en buiten de Ring), die nu doorsneden worden door infrastructuur, met elkaar te verbinden tot één Park Brialmont.

Centraal thema in het masterplan is de combinatie van natuur en erfgoed, de bestaande sterkte van het gebied. Door de aanwezigheid van het natuurgebied Wolvenberg kan er een waardevol natuurpark ontwikkeld worden. De restanten van de Brialmont-omwalling maken het mogelijk die bijna vergeten omwalling beleefbaar te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is