Heraanleg Woningenstraat start sneller dan gepland

Op 15 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Persbericht District Berchem

De heraanleg van de Woningenstraat in het district Berchem gaat sneller van start dan gepland. Doordat de aanleg van het riool in de Arbeidersstraat sneller ging dan verwacht, begint de aannemer maandag 18 juni al met de aanleg van het nieuwe riool in de Woningenstraat. Na het bouwverlof van juli volgt dan de heraanleg van de straat boven de grond. Deze werken zijn onderdeel van een grondige vernieuwing van het publiek domein in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat.

Het district Berchem is gestart met de heraanleg van een hele reeks straten in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat. In mei werd er al gestart met de Arbeidersstraat. Nu is het dus ook de beurt aan de Woningenstraat. Daarna volgen de Groenenhoekstraat en Lambert Briesstraat, de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein.

Bij de heraanleg van de straten gaat er vooral aandacht naar meer groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen de wijk. Water-link vervangt in samenwerking met Aquafin de riolering in de buurt.

Heraanleg Woningenstraat

Als de weersomstandigheden het toelaten starten de werken in de Woningenstraat op maandag 18 juni. Het district verwacht dat de heraanleg van de Woningenstraat tot het najaar zal duren. Tijdens de werken zijn de Woningenstraat en Arbeidersstraat niet toegankelijk voor het autoverkeer. Het containerpark blijft wel bereikbaar en open tijdens de normale openingsuren. Mogelijk sluit het containerpark tijdens de zomervakantie een tweetal weken omwille van deze werken. Info hierover volgt zodra de exacte timing bekend is.

Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Posthofbrug – Singel – Borsbeeksebrug en Diksmuidelaan (en omgekeerd in de andere richting).

Informatie bewoners

De bewoners van de Woningenstraat werden tijdens een infomoment op 15 juni op de hoogte gebracht over het praktische verloop van de werken. Voordien werd een uitgebreid traject doorlopen in de buurt. Sinds 2015 kwam het district regelmatig naar de buurt om met de buurtbewoners in dialoog te gaan over het project.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is