Graffitifestival Meeting of Styles met 145 internationale kunstenaars

Op 12 augustus 2016, over deze onderwerpen: Jeugd

Het graffitifestival Meeting of Styles komt ook dit jaar naar Antwerpen, van vandaag 12/8 tot en met zondag 14/8. Er bevestigden 145 artiesten. Zij zullen een straatkunstwerk plaatsen op een muur die start in de Krugerstraat en doorloopt tot in de Uitbreidingstraat. In totaal stelt de stad ongeveer 3000 vierkante meter ter beschikking.

Meeting of Styles (MOS) is een internationaal graffitifestival dat dit jaar plaatsvindt in twintig landen. Wereldwijd nemen duizenden graffitikunstenaars eraan deel. Antwerpen is sinds het begin betrokken bij dit evenement. In 2001 vond MOS voor het eerst plaats op het Munthof in het hart van de stad, later verhuisde de Meeting naar Kavka (tegenover de Oudaan). Van 2007 tot 2013 werd het festival niet georganiseerd in Antwerpen, maar in 2014 werd het opnieuw opgestart door het Antwerpse graffiticollectief Aerosol Kings. De Kruger-, Minkelers-, Vlijt- en Uitbreidingstraat aan de Zomerfabriek vormen nu de vaste locatie voor MOS, waar dit jaar dus de derde editie zal plaatsvinden. 

145 artiesten

145 nationale en internationale graffiti-artiesten zoals Ques (Mexico), Derm (België) en Ghetto Farceur (Frankrijk) zullen aanwezig zijn. Ze krijgen elk een stuk muur ter beschikking waar ze hun werk op kunnen maken. Het doel van MOS is om met heel wat verschillende culturen en stijlen een gezamenlijk kunstwerk te maken.

Workshops en randanimatie

Tijdens Meeting of Styles kan iedereen vanaf 12 jaar deelnemen aan verschillende workshops. Die werden mogelijk gemaakt dankzij subsidies van het district Berchem. In Berchem valt ook nu al heel wat straatkunst te bewonderen.

De workshops zijn op zaterdag 13 augustus vanaf 13 tot 16 uur. Tijdens de workshops zullen de basics van graffiti worden uitgelegd, en kan iedereen onder begeleiding zelf een werk op een muur plaatsen. Verder staan er op zondag tussen 13 en 16 uur begeleiders ter beschikking, waarbij men vrij terecht kan.

Daarnaast is er een street market voorzien waar t-shirts, artwork en merchandise van de artiesten te koop zijn. Ook zijn er gedurende het hele event live dj’s en optredens aan de gang.

Praktisch

internationaal graffitifestival Meeting of Styles
van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus
Minkelersstraat en omgeving, 2018 Antwerpen
meer informatie op www.meetingofstyles.com en deze evenementenpagina
workshops op 13 augustus van 13 tot 16 uur. Gratis inschrijven via mosbelgium [at] hotmail.com of ter plaatse.
vrije begeleiding op 14 augustus van 13 tot 16 uur

Verantwoordelijken: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd – Evi Van den Planken, Berchems districtsschepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is