Feestelijke inhuldiging speelterrein en nieuwe beplanting Hof Van Nauwelaerts

Op 16 mei 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Openbare werken, Groen

Persmededeling district Berchem

Op woensdagmiddag 16 mei werd het vernieuwde park Hof van Nauwelaerts in Berchem officieel ingehuldigd. Het district investeerde in een nieuw speelterrein en voorzag in nieuwe beplanting. Ook de parkwegen werden heraangelegd.

Nieuw speelterrein

In de eerste maanden van 2018 werd er volop gewerkt aan het nieuwe speelterrein in het Hof Van Nauwelaerts, langs de Lodewijk Van Berckenlaan. De vroegere speeltoestellen waren na jaren intensief speelplezier aan vervanging toe. Het nieuwe speelterrein heeft heel wat leuks te bieden: een hoge klimtoren  met glijbaan, een avonturenparcours tussen de speeltoestellen, een vogelnestschommel, een wip en een aparte speelplek voor de allerkleinsten. Het district koos voor natuurlijke materialen zodat het speelterrein goed aansluit op de groene omgeving van het buurtpark.

Groenwerken

Het district Berchem en de groendienst hebben de voorbije jaren ook diverse groenwerken uitgevoerd in het Hof Van Nauwelaerts. In nauwe dialoog met de buurtbewoners werd de toekomst van het parkje in een ontwerpplan gegoten. Er werd gekozen voor een duurzame en kleurrijke groenstructuur. Het parkje werd helemaal opgefrist.

In 2017 gingen de eerste werken van start: het rooien van vijf zieke bomen en de aanplant van nieuwe struiken en planten. Er werden ook een linde en een mispel aangeplant. Langs de zijde met de Dianalaan kwamen er in 2016 reeds vier bomen bij: drie winterlindes en één wintereik.

Intussen is ook de tweede fase van de werken klaar, er werd het volgende aangeplant:

  • Drie nieuwe sierkersen aan het speelterrein;
  • Een nieuwe boom omringd door beplanting aan de splitsing van het pad aan de inkomzone vanaf de hoek Dianalaan/Minervastraat - er werd gekozen voor een sierkers in een veld van ooievaarsbek, bosaardbei, bosanemoon en elfenbloem;
  • Nieuwe struiken en vaste planten in de langgerekte groene zone aan de kant van de Dianalaan: pluimhortensia’s, toverhazelaar, salomonszegel, elfenbloem, hangende zegge, ooievaarsbek, herfstanemoon, veldbies en Gelderse roos;
  • Nieuwe struiken en vaste planten in de groene zone aan de kant van de Diksmuidelaan: dubbelloof varen, ooievaarsbek, veldbies en sneeuwbal.

Ook de parkwegen werden heraangelegd.

Met deze werken wil het district van het Hof van Nauwelaerts terug een aangename groene plek voor de buurt maken. Het eindbeeld voor het Hof van Nauwelaerts is een aantrekkelijk buurtparkje met een nieuwe speeltuin, goed onderhouden grasvelden, nieuwe wandelpaden en een mengeling van bomen, structuurdragers (groenblijvende heesters) en bloeirijke heesters.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is