Digitaal platform 2600redenen.be bundelt lokale ondernemers uit Berchem

Op 23 februari 2021

De Berchemse handelaarsverenigingen lanceren een online platform waarop lokale, Berchemse ondernemers zichzelf in de kijker zetten. Op de website 2600redenen.be krijg je in enkele klikken een handig overzicht van de handelaars die je in Berchem vindt. Naast iedereen die in Berchem wilt komen shoppen, doen de initiatiefnemers ook een warme oproep naar Berchemse ondernemers om zich ook te registreren en aan te sluiten bij één van de handelaarsverenigingen, die met de financiële steun van het district dit initiatief namen.

 

Digitaal, maar lokaal

“Veel winkels waren al langer bezig met online verkoop. De coronacrisis heeft die digitale plannen van lokale ondernemers een boost gegeven,” vertelt cafébaas Jelle Henneman die meewerkt aan het platform. “Via een webshop bereik je een groter publiek, maar het is niet altijd een garantie dat je er veel klanten uithaalt. Daarom hebben enkele Berchemse ondernemers samen met het district het initiatief genomen om onze krachten te bundelen. Dat deden we al via de handelaarsverenigingen ‘Groenenhoek Wonderneemt - Diksmuidelaan en Gitschotellei’, ‘Fruithoflaan - Strijdhoflaan’ en ‘Hart voor Berchem’ en nu dus ook digitaal met deze portaalsite.”

Aandacht voor lokaal shoppen

“Het was steeds mijn betrachting om alle handelaars uit Berchem met elkaar te verenigen,” vertelt Janick Doré, districtsschepen voor middenstand. “Met dit platform zetten we alvast een grote stap voorwaarts. We plaatsen onze lokale winkels extra in de kijker op een moment dat door corona meer verbondenheid leeft én de aandacht voor het belang van lokaal winkelen groeit.”

Berchem ‘branden’

“Met 2600redenen.be willen we Berchem nog bekender maken als een leuke plek om te shoppen”, gaat Jelle verder. “Iedereen kent de Kloosterstraat en weet ongeveer wat je daar kan vinden. Als lokale ondernemers doen wij ook aan ‘branding’ door duidelijk te maken wie je waar in Berchem vindt. We hopen dat er nog ondernemers zich registreren én aansluiten bij een handelaarsvereniging. In een buurt waar lokale handelaars zich actief verenigen, is het sowieso goed om te vertoeven. Berchem is een divers district. Dat merk je niet alleen aan de vele nationaliteiten die hier samenleven, maar ook aan de verspreiding van de handelaars. Je hebt de buurt rond de Driekoningen- en Statiestraat, maar ook de volkse wijk Groenenhoek. In en rond de Fruithoflaan vind je dan weer heel andere zaken die een ander publiek aantrekken. Zelfs voor iemand die al lang in Berchem woont, is het niet altijd duidelijk of bekend welke winkels in hun buurt zitten. Ook daarvoor hebben we deze website opgestart.”

Bevoegd schepen: Janick Doré, - Districtsschepen voor Middenstand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is