Blockparty cc Berchem

Op 17 juni 2016, over deze onderwerpen: Cultuur, Jeugd

Op vrijdag 24 juni vindt er een Blockparty plaats op het plein voor woonzorgcentrum Sint Maria in Oud-Berchem, een feest voor en door de buurt met een buurtbuffet, kinderanimatie, een open podium en topmuzikanten uit de buurt.

De Blockparty op vrijdag 24 juni gaat van start met een Blockbar. Vanaf 16.30 uur kunnen bezoekers er cocktails en mocktails kopen.

Tussen 17 en 19 uur staan er een open podium en kinderanimatie op het programma. Wie aan het open podium wil deelnemen en zijn talent wil tonen – van tapdans over zang tot een moderne choreografie – mag zich nog steeds aanmelden. Voor de jongsten is er gratis kinderanimatie. Bij Kaatjes Kinderkapsalon geven kappers hun kleine klanten kleurige kapsels en hippe hanenkammen – en dat allemaal zonder dat er een schaar aan te pas komt. Er is ook een hennaworkshop waar deelnemers een zelf ontworpen hennatattoo kunnen zetten.

Bij de Blockparty hoort een lekker buffet, waaraan alle buurtbewoners kunnen meewerken. Iedereen wordt uitgenodigd een koud gerecht te bereiden (quiche, pastasalade, couscous, tapas, … ) en dat op 24 juni vanaf 18 uur mee te nemen naar het plein voor woonzorgcentrum Sint Maria. Met de hulp van de bewoners organiseren het district en cc Berchem daar een groots buurtbuffet. Vanaf 18.30 uur kan iedereen die zelf iets lekkers meebrengt, meesmullen. Geïntereseerden kunnen laten weten wat ze meebrengen maar ook last minute mag er lekkers aangebracht worden.

Daarna is het tijd voor enkele bruisende gratis optredens. The Bobby James Family is een Antwerpse band bekend om sterke improvisaties tijdens hun jamsessies. Ze vervlechten hun favoriete muzikale genres soul, funk en jazz en zijn daarnaast ook niet vies van een stevige beat. Voor Blockparty nodigen zij een aantal Berchemse artiesten uit om samen te jammen.

Vincent Brijs, frontman van Brazaville stelt speciaal voor Blockparty een funky jazzcombo samen met bekende Berchemnaars Stijn en Bert Cools, Jan Willems en de immer charismatische Mauro Pawlowski.

Praktisch

Blockparty
op het plein aan de Vredestraat in Berchem - voor woonzorgcentrum Sint Maria
vrijdag 24 juni

Programma:

16.30 uur: Blockbar waar bezoekers zomerse mocktails en cocktails kunnen kopen
17.00 -19.00 uur: open podium en gratis kinderanimatie met o.a. kinderkapsalon en hennatattoos  
18.30 uur: buurtbuffet tot na zonsondergang – Wie eten meebrengt, mag gratis aanschuiven.
19.30 uur: Bobby James Family & Friends feat. Adil en Kike Noviello
21.00 uur: The Begottenend Begardened feat. o.a. Vincent Brijs, Stijn en Bert Cools en Mauro Pawlowski

meer info en inschrijven voor buurtbuffet en open podium: http://www.ccberchem.be/block-party

Verantwoordelijke districtsschepen: Cindy Van Paesschen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is