Zorgbedrijf Antwerpen opent dienstencentrum De Veldekens en 60 serviceflats in Berchem

Op 6 november 2014

In Berchem kunnen senioren voortaan terecht in het gloednieuwe dienstencentrum De Veldekens. Vandaag heeft Zorgbedrijf Antwerpen het dienstencentrum en de 60 serviceflats die er vlakbij liggen officieel geopend. Met meer dan 250 bezoekers zat het dienstencentrum afgeladen vol en was het openingsfeest een groot succes. De bezoekers konden luisteren naar toespraken, nakaarten op de gezellige receptie en genieten van een rijkelijk buffet. Er waren ook optredens, muziek en rondleidingen in de nieuwe serviceflats.
 
Bruisend dienstencentrum voor Berchem
Op de site van De Veldekens investeerde Zorgbedrijf Antwerpen in een bruisend dienstencentrum en 60 serviceflats. Daarmee komt Zorgbedrijf Antwerpen tegemoet aan de groeiende vraag van senioren om comfortabel te kunnen wonen met de mogelijkheid van een uitgebreide dienstverlening.
 
Alle diensten en activiteiten van dienstencentrum De Veldekens staan open voor de bewoners van de flats en voor alle senioren uit de buurt. Ze kunnen er ’s middags terecht voor een driegangenmaaltijd aan 6,20 euro (1) en voor tal van activiteiten en cursussen. Daarnaast kunnen senioren er gebruikmaken van het wellnessaanbod met een wassalon, een kapsalon en voet- en/of handverzorging. Naast een gezellige ontmoetingsplaats voor senioren uit de wijk, is het dienstencentrum ook een informatiecentrum. Wie dat wil, kan informatie krijgen en diensten aan huis aanvragen, zoals poetshulp, huishoudhulp en thuisverpleging.
 
Dit najaar staat er al heel wat op het programma in dienstencentrum De Veldekens. Een greep uit het activiteitenaanbod:
·    Cursus tablet: 30 euro voor 4 lessen (eerste uur gratis), eerste les start op 13 november, telkens donderdag van 14 tot 16 uur, reserveren tot 6 november
·    Infosessie Leifkaart ism VLAS Berchem, 3 euro, op dinsdag 18 november
·    Gratis infomiddag ‘Woon Gezond’ over gezond ventileren in de week van 24 november
·    Sinterklaasfeest op vrijdag 5 december
·    Kerstfeest op donderdag 18 december
 
Nieuwe serviceflats te koop en te huur
De 60 serviceflats bevinden zich in hetzelfde gebouw als het dienstencentrum. De flats zijn uitgerust met alle comfort: een ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een aansluiting voor wasmachine en droogkast, stopcontacten op aangepaste hoogte, een antisliplaag op de vloer, een noodoproepsysteem en een internetaansluiting. Ze zijn ruim en licht en zo gebouwd dat de energiefactuur zo laag mogelijk is. De flats hebben 1 of 2 slaapkamers en hebben allemaal een terras of balkon. Alle flats en liften zijn rolstoeltoegankelijk.
 
De 60 flats zijn bijna allemaal verkocht of verhuurd. De meeste bewoners namen al voor de officiële opening hun intrek in het nieuwe gebouw. Zorgbedrijf Antwerpen verkoopt en verhuurt ook nieuwbouwflats in Deurne, Hoboken en op Linkeroever. Wie interesse heeft om een serviceflat te kopen of huren, kan gratis de  kennismakingsbrochure aanvragen op www.zorgbedrijf.antwerpen.be of contact opnemen met de klantendienst.
 
Elke inwoner van België vanaf 65 jaar, kan in een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen wonen. Bij de toewijzing geeft Zorgbedrijf Antwerpen voorrang aan inwoners van Antwerpen, 75-plussers en zorgbehoevende senioren. Wie zorgbehoevend is, kan trouwens al vanaf 60 jaar een serviceflat aanvragen.
 
Meer info is te krijgen bij de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen:
·    tel. 03 338 92 44 van maandag tot donderdag van 8.30 tot 18 uur, vrijdag van 8.30 tot 16 uur
·    klantendienst [at] zorgbedrijf.antwerpen.be
 
(1) Wie geen senior is of niet in Antwerpen woont, betaalt 9,30 euro voor een maaltijd.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is