Zaterdag 7 juni is ‘Koninginnendag’ in Berchem

Op 26 mei 2014

Op zaterdag 7 juni viert Berchem ‘Koninginnendag’. Geïnteresseerden kunnen dan kennismaken met het Berchemse bijenproject en ontdekken wat ze zelf kunnen doen voor bijen en insecten.

Sinds midden april staan er twee bijenkasten op het dak van het districtshuis, goed voor zo’n 140 000 bijen. Op die manier wil het district deze nuttige diertjes een steuntje in de rug geven. Ondertussen zijn de bijen goed gewend aan hun nieuwe omgeving en produceerden ze al dertig kilo honing.

Om op het belang van bijen en insecten in de stad te wijzen, roept Berchem zaterdag 7 juni uit tot ‘Koninginnendag’. Er staan van 13  tot 18 uur allerlei activiteiten op het programma.

Vanaf 13 uur neemt Natuurpunt mensen mee op bijenwandeling door Berchem. Op de gratis wandelingen maken deelnemers onder andere kennis met honingbijen en solitaire bijen en leren ze waar en hoe de bijen leven. Natuurpunt stippelt drie wandelingen uit: een lange, korte en kinderwandeling. Om deel te nemen kunnen geïnteresseerden zich tot en met 6 juni inschrijven via bijeninberchem [at] natuurpuntantwerpenstad.be. De wandelingen starten aan het station van Berchem en komen aan in het districtshuis. Na inschrijving wordt het exacte vertrekuur meegedeeld.

Om 16 uur start het Koninginnendagfeest aan het districtshuis, Grotesteenweg 150.  Imker Micha De Herdt geeft er meer uitleg over het project en er is een tentoonstelling. Verder zijn er allerlei workshops zoals bijenhotels maken en vingerpopjes knutselen. En natuurlijk kunnen aanwezigen smullen van honinghapjes en -drankjes.

Meer info vinden geïnteresseerden op  https://beta.antwerpen.be/nieuws/berchem-houdt-van-bijen en op http://www.natuurpuntantwerpenstad.be/stu/bijenwandeling-2014Ber.html.

Verantwoordelijke schepen: Cindy Van Paesschen, districtsschepen voor dierenwelzijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is