Werken op Berchemse Ringlaan gaan nieuwe fase in

Op 15 september 2015

Sinds juli dit jaar wordt er gewerkt aan de heraanleg van het Berchemse deel van de Ringlaan. Als alles volgens plan verloopt start op maandag 21 september een nieuwe fase.

Nieuwe fase

De werken aan de kant van de oneven huisnummers in de Ringlaan zijn klaar. Vanaf maandag 21 september start de aannemer aan de kant van de even huisnummers. Net zoals in de vorige fase worden eerst de voet- en fietspaden aangepakt en daarna de rijweg. Wanneer er aan de rijweg gewerkt wordt, zal de straat aan de kant van de even huisnummers zeker tien werkdagen afgesloten zijn. Als alles vlot verloopt en de weersomstandigheden meezitten, is deze fase klaar tegen het einde van het jaar. Begin 2016 wordt gestart met de aanleg en de aanplant van de groene middenberm in de Ringlaan.

Groter geheel

De werken aan de Ringlaan in Berchem passen in een groter geheel. Niet enkel krijgt de straat een nieuw wegdek, een voetpad en een groene middenberm. In het kader van de districtenfietsroute, een fietsroute doorheen de districten aan de buitenkant van de Antwerpse Ring, wordt ook het fietspad vernieuwd.

Groene middenberm

In de middenberm komen er onder meer twee grote solitaire bomen met een zitbank rond, de zogenaamde Ringbomen. De buurtbewoners konden daarvoor hun favoriete boomsoort kiezen, waarbij de winterlinde als grote winnaar uit de bus kwam. In de winter van 2015 - 2016 worden er 37 nieuwe bomen in de middenberm en aan de parkeervakken aangeplant. De vijf kastanjes die er al stonden blijven behouden en de nieuwe bomen zullen bij de aanplant een minimale stamomtrek van 35 centimeter hebben. In de middenberm worden ook bloemenheuvels aangelegd die in het voorjaar worden ingezaaid.

Alle informatie staat op www.berchem.be onder het kanaal ‘openbare werken’. Klik hier voor de rechtstreekse link.

De bewoners ontvingen al een infobrief met alle praktische informatie.

Verantwoordelijken: Bruno De Saegher, districtsschepen voor publiek domein - Evi Van der Planken, districtsvoorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is