Tijdelijke sluiting café wegens drugsoverlast

Op 4 april 2014

Het college bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café aan de Gitschotellei te sluiten wegens drugsoverlast. Het café moet gedurende twee maanden dicht.

De politie ontving meerdere klachten over drugsgebruik en -handel in en rond een café aan de Gitschotellei in Berchem.

Daarom ging de politie over tot een controle van het café. Onder de bingokasten vonden agenten een plastic verpakking met 0,5 gram cocaïne en een blokje hasj van 2 gram. Op de vloer van de rokersruimte lagen een blokje hasj van 2,7 gram, een half opgerookte joint, twee zakjes met restanten van cannabis en lange sigarettenblaadjes. In de kluis van het café trof de politie een stroomstootwapen aan.

In de wagen van één van de aanwezige klanten zaten zestien plastic verpakkingen met verkoopdosissen cocaïne. Deze verpakkingen waren dezelfde als de verpakking onder de bingokast.

De strijd tegen drugshandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust.

Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester van 1 april om het café, volgens artikel 9bis van de drugswet, gedurende twee maanden te sluiten. De sluiting begint op 4 april 2014 en eindigt op 3 juni 2014.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is