Start werken in Berchemse Ringlaan

Op 2 juli 2015

Op 6 juli beginnen de werken aan het Berchemse deel van de Ringlaan. De straat krijgt een nieuw wegdek, een voetpad en een groene middenberm. In het kader van de districtenfietsroute, een fietsroute doorheen de districten aan de buitenkant van de Antwerpse Ring, wordt ook het fietspad vernieuwd.

 

De voorbije weken heeft water-link een nieuwe waterleiding gelegd in de Ringlaan. Nu kunnen de andere werken starten. In de eerste helft van juli starten de rooiwerken op de middenberm. Het merendeel van de huidige bomen lijdt aan diverse ziektes en aantastingen. Het district Berchem gaat de middenberm volledig vernieuwen en wil hem omvormen tot een aangename en duurzame parkomgeving met meer variatie in planten en soorten.

 

Midden juli starten de wegenwerken. De kasseien in de rijweg worden vervangen door asfalt en er komt een nieuw fietspad en voetpad. Riolink vernieuwt de huisaansluitingen naar de riolering. Eerst wordt er gewerkt aan de kant van de oneven huisnummers, daarna aan de overkant van de straat. Na de werken start eind 2015 de aanleg van de groene middenberm. Begin 2016 worden de nieuwe bomen aangeplant waarna de werken zijn afgerond.

 

Tijdens de werken volgt bus 33 van De Lijn een omleiding via de Grotesteenweg – Pastoor Van de Wouwerstraat – Floraliënlaan (in de richting Ekeren - Hoboken) en via de  Floraliënlaan – Reeboklaan – Grensbeeklaan - Grotesteenweg (in de richting Hoboken - Ekeren). Ook het autoverkeer wordt omgeleid.

 

Alle informatie staat op de website www.berchem.be onder het kanaal ‘openbare werken’. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

De bewoners ontvingen al een infobrief met alle praktische informatie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is