Reispas en kids-ID tijdig aanvragen

Op 16 juni 2014

Wie op vakantie gaat naar het buitenland heeft mogelijk nog een reispas of kids-ID nodig. Beide documenten moeten tijdig aangevraagd worden. Dat kan in elk stadsloket, na afspraak via www.antwerpen.be of  03 22 11 333.
 
Reispas
In sommige landen is een internationaal paspoort (reispas) nodig. Reispassen (voor volwassenen) die vanaf vandaag worden aangevraagd zijn zeven jaar geldig. Wie een nieuwe reispas moet hebben, maakt best snel een afspraak bij één van de stadsloketten. De aanvraagtijd voor een reispas kan oplopen tot drie weken. 
 
Praktisch
• Afspraken via www.antwerpen.be of 03 22 11 333
• Oude reispas wordt ingeleverd als de nieuwe wordt uitgegeven
• De aanvrager neemt een recente kleurenpasfoto (gesloten mond en neutrale gezichtsuitdrukking) met witte achtergrond mee
• Een reispas voor minderjarigen kost 35 euro, meerderjarigen betalen 82,50 euro
 
Kids-ID
De kids-ID is een reisdocument om de identiteit van een kind te bewijzen. Het dient voor kinderen tot 12 jaar en wordt alleen op aanvraag afgeleverd aan een stadsloket (op afspraak). Ook hier is het aangeraden het document tijdig aan te vragen: de aanvraagtijd bedraagt twee weken en loopt tijdens drukke periodes op tot drie of vier weken.

De kids-ID is geldig in Europa, in landen waar geen internationaal paspoort verplicht is. Kinderen die al een internationaal paspoort hebben, hebben geen kids-ID nodig. De kids-ID kost 6,10 euro.

Verantwoordelijke schepen: Liesbeth Homans, schepen voor loketten

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is