Proefopstelling kruispunt Lodewijk Van Berckenlaan - Edelgesteentenstraat

Op 11 augustus 2015

Vanaf 12 augustus komt er voor zes maanden een proefopstelling met tijdelijke blokken aan het kruispunt van de Lodewijk Van Berckenlaan met de Edelgesteentestraat in Berchem.

De ingreep zal de verkeerssituatie aan het kruispunt overzichtelijker maken en zo de verkeersveiligheid verbeteren. Het verkeer op de Lodewijk Van Berckenlaan wordt naar de Edelgesteentestraat geleid, dat is de logische rijrichting voor doorgaand verkeer. Dat leidt tot minder conflicten aan het kruispunt en maakt dat bestuurders niet langer met hoge snelheid de woonstraten in kunnen rijden. Het zorgt er ook voor dat het verkeer vanaf de Diksmuidelaan niet onbedoeld de wijk in rijdt en vervolgens een uitweg zoekt.

De proefopstelling wordt op woensdag 12 augustus geplaatst, tenzij onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien. Ze bestaat uit tijdelijke betonnen blokken, zogenoemde jerseys, die in de Lodewijk Van Berckenlaan aan de kant van de even huisnummers geplaatst worden. De blokken komen tussen de huisnummers 100 en 110. Er is een doorgang voor fietsers voorzien en de inritten naar de huisnummers 102 en 108 blijven ook vrij. Aan de huisnummers 106 en 110 verdwijnen er twee parkeerplaatsen zodat de geparkeerde wagens het fietsverkeer niet hinderen.

De proefopstelling wordt na zes maanden geëvalueerd door de verkeerspolitie, het district Berchem en de dienst Mobiliteit van de stad Antwerpen. Opmerkingen van bewoners worden meegenomen in die evaluatie.

De buurtbewoners werden al met een infobrief op de hoogte gebracht van de nieuwe verkeerssituatie.

Verantwoordelijken: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en Bruno De Saegher,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is