N-VA Stad Antwerpen neemt deel aan de Antwerp Pride

Op 28 juli 2014

 Net zoals vorig jaar vindt in Antwerpen de 'Antwerp Pride' plaats, dit jaar al voor de 7e keer. Een week vol culturele en feestelijke evenementen met als doel holebi’s en hun vrienden samen te brengen in Antwerpen gaat hier aan vooraf.

Het college van Burgemeester en Schepenen ondersteunt ook dit jaar de Antwerp Pride. Antwerpen positief en gayfriendly in de kijker zetten van de nationale en internationale gemeenschap, da's het doel. 

Daarom is er zaterdag 9 augustus een heuse parade langs de Scheldekaaien.  Een parade waar holebi’s en hun vrienden zich durven tonen zoals ze zijn: net zo divers als al de rest. Een parade gewoon als feest en slot van een geslaagde Pride-week. En dit jaar mét deelname van het Antwerpse politiekorps!

Voor N-VA Antwerpen is het een mooie kans om aan Vlaanderen en de wereld te tonen hoeveel belang wij aan dit thema hechten. En tegelijk te benadrukken dat we de vervolging en discriminatie van holebi's waar dan ook  in de wereld onaanvaardbaar vinden.

Verschillende politieke partijen zullen in de parade aanwezig zijn. Ook de media besteden hier ruim aandacht aan.

Als grootste politieke familie in Antwerpen willen we dit jaar opnieuw met de grootste delegatie aan de parade deelnemen.  Daarom vragen we aan alle N-VA-ers: wees 'goedgeaard',  loop mee en toon hoe warm en gastvrij Antwerpen en Vlaanderen zijn.

We zien je graag op 9 augustus! 13h30 aan de Vlaamse Kaai – Waterpoort!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is