Minister Bourgeois (N-VA) zorgt voor bescherming Berchems oorlogsmonument

Op 5 januari 2012

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) heeft de voorlopige bescherming van een reeks oorlogsgedenktekens van WO I en WO II ondertekend.

'Oorlogsmonumenten herinneren niet alleen aan de krijgsverrichtingen, maar ook aan de traumatische gebeurtenissen waardoor een land, streek of gemeente en hun vele burgers werden getroffen', licht minister Bourgeois toe. De selectie van gedenktekens - negentien in totaal voor de provincie Antwerpen - gebeurde op basis van hun artistieke, historische en/of sociaalculturele waarde.

De minister beschermt bijgevolg een aantal oorlogsgedenktekens in onze stad zoals o.a.  het monument ter herdenking van het 7de linieregiment nabij de voormalige stallingen van kasteel Vogelzang aan de Gerard Le Grellelaan 5-7, het monument aan de Koninklijkelaan/Elisabethlaan in Berchem, dat aan de Elisabethlaan in Berchem, het gedenkteken op de begraafplaats Silsburg in Deurne, dat aan de Hooftvunderlei in Deurne en het monument aan de Van Heybeeckstraat in Merksem.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is