Made in Berchem: binnenkijken bij dertig cultuur- en creatieplekken

Op 7 mei 2014

Op zondag 18 mei vindt de eerste editie van Made in Berchem plaats. Dit project zet een dertigtal creatieve ondernemingen en artistieke organisaties letterlijk op de kaart.

In het straatbeeld van Berchem duiken meer en meer artistieke en creatieve plekken op zoals kleine grafische bureaus, verborgen galerietjes, meubelwerkplaatsen en dansstudio’s. Made in Berchem zet die plekken op de kaart en bewijst dat het district een grote aantrekkingskracht heeft op kunstenaars en de creatieve economie.

Op zondag 18 mei zetten zo’n dertig organisaties hun deuren open en tonen ze met plezier wat ze in huis hebben. Onderweg op het parcours zijn er ook verrassende doe-activiteiten voor de hele familie. Een riksja vervoert kijklustigen van plek naar plek. 

Made in Berchem start op zondag 18 mei om 13 uur aan het cultuurcentrum Berchem, Driekoningenstraat 126, met een korte speech van districtsschepen Cindy Van Paesschen. Daarna vertrekt de schepen met een riksja naar fotografiecentrum eyeLoco, De Brouwerstraat 5. De pers is hierbij van harte uitgenodigd.

De meeste plaatsen zijn open van 13 tot 18 uur. Op sommige locaties is er ook een avondprogramma. De volledige programmabrochure en de creatieve kaart met alle spelers zijn te downloaden op www.madeinberchem.be 

Verantwoordelijke districtsschepen: Cindy Van Paesschen, districtsschepen voor cultuur,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is