Inhuldiging drie buitenspeltafels tijdens ‘Berchem Speelt!’

Op 19 mei 2015

Op het Frans Van Hombeeckplein in Berchem kunnen binnenkort gezelschapsspelen in de openlucht worden gespeeld op drie permanente buitenspeltafels. Op zaterdag 23 mei vindt ter ere daarvan het openingsfeest ‘Berchem Speelt!’ plaats. Iedereen kan de tafels dan komen uittesten en honderden spelletjes ontdekken.

In warme landen is het een alledaags zicht: mensen die een bordspel spelen op een pleintje in de openlucht. Vanaf eind mei kan dat ook op het Frans Van Hombeeckplein in Berchem aan drie speciaal daarvoor voorziene tafels waarin een spelbord verwerkt is. Met de steun van het district plaatste de vzw FireFlies deze buitenspeltafels die ideaal zijn om bv. te schaken of te dammen. Wie wil, kan zijn eigen spel meebrengen of in café Cantaloop eentje uitlenen, waaronder schaken, backgammon en halma.

Winny van de vzw FireFlies vertelt: "Spellen verbinden mensen en brengen ze dichter bij elkaar. En het is gewoon leuk. Daarom doen we dit. De tafels zijn ook geschikt voor iets minder gekende spellen zoals backgammon."

Op het openingsfeest Berchem Speelt! op zaterdag 23 mei kan iedereen aan de tafels meespelen en heel wat spelletjes van over de hele wereld ontdekken, zoals mahjong, go, okey en backgammon. Verder is er ook muziek en kunnen de kleinsten zich uitleven op een springkasteel.

Praktisch

Berchem Speelt!

zaterdag 23 mei van 14 tot 18 uur

gratis spelletjes spelen, springkasteel en muziekoptredens

Frans Van Hombeeckplein, Driekoningenstraat en Statiestraat in Berchem

Programma:

o doorlopend gezelschapsspelen in de openlucht met honderden spelletjes voor kinderen en volwassenen zoals Dixit, Crokinole, UNO…

o doorlopend speldemonstraties

o doorlopend reuzenspelen (Vier op ‘n rij, Jenga, ... ) en springkasteel

o livemuziek: The Fistwhistle Quintet om 15 en 16.30 uur

Om 14.30 uur is er op 23 mei een feestelijke inhuldiging door districtsschepen Cindy Van Paesschen op het Frans Van Hombeeckplein. Ook de pers is hierbij van harte welkom.

Berchem Speelt! is een initiatief van vzw FireFlies (een vereniging die sociale cohesie op een speelse wijze wil bevorderen) in samenwerking met het district Berchem en de winkeliersvereniging Hart van Berchem. Het concept en de uitwerking van de speltafels zijn een realisatie van vzw FireFlies, in samenwerking met architect Carl Bellens en met ondersteuning van het district Berchem.

----------------------------------------------einde persbericht-------------------------------------------------

Meer info over dit persbericht:

Tine Mallentjer, cultuurantenne Berchem, tel. 03 286 88 34, tine.mallentjer [at] stad.antwerpen.be ()  
Verantwoordelijke districtsschepen: Cindy Van Paesschen, districtsschepen voor o.a. cultuur en cluster winkelcentra

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is