Feestelijke afsluiter van Berchem Bruist

Op 15 september 2014

Op zaterdag 20 september wuift Berchem de nazomer uit met het Berchem Bal op het Frans Van Hombeeckplein. Er is eten, drinken en livemuziek en de nieuwe inwoners zijn de vips van de avond. Berchem Bal is de afsluiter van Berchem Bruist, het jaarlijkse feest van de handelaars in de Driekoningen- en Statiestraat en de Victor Jacobslei waar ook op 20 september van 10 tot 19 verschillende marktjes zijn. Verder worden de lokale prijzen van de actie Met Belgerinkel naar de Winkel uitgereikt. Meer info staat op www.berchem.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Op zaterdag 20 september nodigt het district Berchem alle Berchemnaren uit op het Berchem Bal op het Frans Van Hombeeckplein. Vanaf 17 uur kan iedereen komen aperitieven en gezellig met familie, vrienden en buren komen avondeten op het plein. Hiervoor werken café Cantaloop en restaurant El Warda met elkaar samen. Voor kinderen staat er een springkasteel. 

Om 20 uur kruipen de mannen van Cookies And Cream op het podium. Cookies And Cream heeft maar één doel: het publiek uit de bol laten gaan, of dat nu op Laundry Day of Berchem Bal is. Dat doen ze door classics van toen en hits van nu te brengen. Pop, rock, reggae, soul, disco, dance en R&B,... alle stijlen komen aan bod.

Onthaal nieuwe inwoners

De ‘vips’ van de avond zijn de nieuwe inwoners. Al wie het afgelopen jaar naar het district verhuisde, kreeg een persoonlijke uitnodiging in de bus. De nieuwe inwoners die hun komst bevestigden, krijgen een unieke fietstas van het district Berchem met daarin een hoop praktische informatie en extra’s om Berchem te verkennen.

Verder worden om 19.30 uur ook de lokale prijzen van de actie Met Belgerinkel naar de Winkel uitgereikt. Mensen die tussen 26 april en 31 mei te voet of met de fiets boodschappen deden bij de deelnemende buurtwinkeliers en hun kraslot registreerden, maakten kans om een van de prijzen te winnen. In de prijzenpot van Berchem zitten onder andere een retrofiets van Achielle, fietstassen en tal van cadeaubonnen en geschenkpakketten. 

Berchem Bruist

Het Berchem Bal is een aanvulling op en de afsluiter van Berchem Bruist, het jaarlijkse feest van de handelaars in de Driekoningen- en Statiestraat en de Victor Jacobslei. In en rond de winkelstraat zijn er die dag van 10 tot 19 uur een feestmarkt,  een creatieve markt en een verenigingenmarkt. Op drie podia klinkt muziek, verrassende fanfares trekken door de straat, ropeskippers tonen hun kunsten en kinderen kunnen zich uitleven op het kinderplein of bij het cultuurcentrum. Meer info over Berchem Bruist staat op www.berchem.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is