Drie kruispunten in de Lodewijk Van Berckenlaan worden verkeersveiliger

Op 8 mei 2015

Op maandag 11 mei start het district Berchem met de werken aan het kruispunt van de Lodewijk Van Berckenlaan met de Dianalaan. Hiermee geeft het district het startschot om drie kruispunten op de Lodewijk Van Berckenlaan verkeersveiliger te maken: met name dat aan de Dianalaan, de Apollostraat en Edelgesteentenstraat. Deze werken zijn een voorbereiding op de geplande invoering van de zone 30 in de wijk.

De werken aan het kruispunt op de Lodewijk Van Berckenlaan met de Dianalaan gaan van start op maandag 11 mei en duren ten laatste tot 6 juli, als de weersomstandigheden het toelaten. Later worden ook nog de kruispunten ter hoogte van de Apollostraat en de Edelgesteentenstraat aangepakt.

De kruispunten ter hoogte van de Dianalaan en de Apollostraat worden allebei smaller en verhoogd aangelegd. Door een betere schikking komen er extra parkeerplaatsen en extra bomen bij. De bomen worden tijdens het plantseizoen (ongeveer van november tot maart) aangeplant. Aan het kruispunt met de Edelgesteentenstraat komt een proefopstelling tussen het pleintje en de kant met de even huisnummers. Deze proefopstelling moet voor een beter onderscheid tussen de hoofdrijrichting en de zijrichting zorgen.

Tijdens de werken blijft er steeds één rijstrook open voor het verkeer. Zodra het kruispunt ter hoogte van de Dianalaan klaar is, starten de werken aan het kruispunt met de Apollostraat. Ook tijdens het bouwverlof werkt de aannemer hier verder. Op een latere datum zal de proefopstelling in de Edelgesteentestraat geplaatst worden.

Het district Berchem organiseerde in november 2014 en in maart 2015 een infomoment om de buurtbewoners over de geplande werken in de Lodewijk Van Berckenlaan in te lichten.

Verantwoordelijke districtsschepen: Bruno De Saegher, districtsschepen voor publiek domein, mobiliteit en verkeersveiligheid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is