District Berchem stelt ontwerp nieuwe Ringlaan voor

Op 17 december 2014

Het district Berchem en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) gaan de Ringlaan heraanleggen. Op zaterdag 13 december gingen bewoners de dialoog met het district aan over het ontwerp van de straat.

BAM staat in voor de vernieuwing van de fietspaden in de Ringlaan, zowel in het Berchemse als Wilrijkse deel van de laan. Het district Berchem wil van die vernieuwing gebruikmaken om enkele andere pijnpunten op het Berchemse deel van de laan aan te pakken: de kasseien in de rijweg worden vervangen door asfalt en de voetpaden worden opnieuw aangelegd. 

Het merendeel van de bomen is in slechte gezondheidstoestand en lijdt onder andere aan de kastanjebloedingsziekte. Ze worden verwijderd, waarna de middenberm grondig wordt heringericht. Het doel is een mooie en duurzame parkomgeving te creëren in de middenberm en nieuwe bomen aan te planten. De parkeerplaatsen langs de middenberm blijven behouden.

Districtenfietsroute

De heraanleg van de Ringlaan past in de aanleg van de Districtenfietsroute. Deze route is een project van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) waarbij fietspaden doorheen de districten worden aangelegd zodat één aansluitende fietsroute wordt gevormd.

De Districtenfietsroute is één van de vier grote fietsroutes die BAM aanlegt in de stad en de Antwerpse regio zodat fietsers zich vlot en veilig kunnen verplaatsen. De fietsroute loopt van Hoboken tot Merksem.

Verantwoordelijk schepen: Bruno De Saeger, schepen voor mobiliteit, publiek domein en verkeersveiligheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is