Creatief collectief maakt afgedankte spullen weer hip

Op 12 november 2015

Op zaterdag 14 november kunnen Berchemnaars oude interieurspullen doneren aan creatief collectief Onbetaalbaar in cultuurcentrum Berchem. Ontwerpers gaan er mee aan de slag en toveren ze om tot iets nieuws. Op 12 december worden de nieuwe  voorwerpen te koop aangeboden, met een paspoort dat informeert over de restmaterialen, de makers, het idee en het aantal uren dat eraan werd gewerkt.

 

Bij het project Oplichten worden Berchemnaars uitgenodigd om afgedankte interieurspullen te doneren aan de creatieve geesten van collectief Onbetaalbaar. Zij gaan er nadien in hun eigen atelier mee aan de slag, verwerken de voorwerpen in een nieuw ontwerp en bezorgen ze zo een tweede leven.  De inzameling vindt plaats op zaterdag 14 november tussen 15 en 18 uur in het cultuurcentrum van Berchem, Driekoningenstraat 126.

 

Op 12 december (van 17 tot 20 uur) kunnen de aangepaste objecten teruggekocht worden tijdens het lichtjesfeest Berchem Schittert, aan het plein aan de Vredestraat. Alle nieuwe objecten zijn voorzien van een paspoort: een infofiche waarop meer informatie staat over de restmaterialen, de mensen die het gemaakt hebben, het achterliggende idee en het aantal uren dat de ontwerper aan het nieuwe design besteed heeft.

 

De prijs voor het nieuwe item bepaalt de koper zelf, in overleg met de verkoper. Vraag is: wat zal de balans tussen koopprijs en kostprijs worden? En wie licht wie bijgevolg op?

 

Meer info staat op www.ccbe.be (rechtstreekse link: http://www.ccberchem.be/nl/event/22596/oplichten-)

Verantwoordelijke: Cindy Van Paesschen, districtsschepen voor cultuur

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is