Bewoners ontdekken alternatieve vervoersmiddelen op mobiliteitsbeurs

Op 6 oktober 2014

Op zaterdag 4 oktober organiseerden de stad en het district Berchem een mobiliteitsbeurs in school OLV Pulhof. 300 bewoners kregen er meer uitleg over het parkeeronderzoek dat in Berchem extra muros is uitgevoerd. Op de bijhorende beurs maakten ze kennis met alternatieve vervoersmiddelen en autodelen.

Parkeerruimte in steden is beperkt en in Berchem is dat niet anders. Deze uitdaging vraagt een zorgvuldige evenwichtsoefening en samenwerking. Niet alleen van de stad Antwerpen en het district Berchem, maar evenzeer van bewoners, bedrijven en tal van andere partners.

Het district Berchem organiseerde daarom samen met de stad Antwerpen op zaterdag 4 oktober een mobiliteitsbeurs in school OLV Pulhof. Bezoekers kregen tijdens een infotentoonstelling algemene informatie over het nieuwe mobiliteitsbeleid in de stad om dan binnen dit kader meer tekst en uitleg te krijgen bij een parkeeronderzoek dat werd uitgevoerd in verschillende buurten van Berchem ten zuiden van de Ring.

Daarnaast waren er ook verschillende standhouders die de bewoners warm maakten voor alternatieve of aanvullende vervoersmiddelen voor de auto. Wie eens wou proeven van een rit op een elektrische fiets of scooter, kon ter plaatse bovendien een testritje maken. Bezoekers maakten ook kans om een mooie prijs te winnen, zoals een fiets.

Voor de mobiliteitsbeurs kon het district rekenen op de volgende partners: De Lijn, NMBS, Provincie Antwerpen, Fietshaven, de Fietsersbond, ’t Fietsateljee, 2 Tact, fietswinkel De Specht, fietswinkel Velodome, fietswinkel iBike, elektrische fietsen en scooters Battbikes, Bolides, Cambio, Autopia, Autodelen, Carpool, Taxistop, Rolkar vzw.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit,

koen.kennis [at] stad.antwerpen.be ()

Verantwoordelijke districtsschepen: Bruno De Saegher, districtsschepen van publiek domein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is