Bar Brilschans, parkleven op zijn best

Op 6 augustus 2014

De drie laatste zondagen van augustus verandert het Brilschanspark in Bar Brilschans: een zomerse hotspot in het groen. Met strandstoelen, picknicktafels, ijsjes, lekker eten en drinken, sport en spel en goeie optredens is het er relaxen voor jong en oud.

Voor het tweede jaar organiseren het district en het cultuurcentrum Bar Brilschans. Drie zondagnamiddagen, van 17 tot 31 augustus, verandert het Brilschanspark in een zomerse bar met veel extra’s in het groen.

Eten en drinken
De zomerbar in het groen vormt het middelpunt van het evenement. Bezoekers kunnen aan picknicktafels of in strandstoelen relaxen met een ijsje of een drankje. Ook het Berchemse bier Kamil is er verkrijgbaar. Wie honger heeft, kan iets lekkers kopen. De Klopperij, El Warda en Vegabites zorgen voor een gevarieerd aanbod.

Sport en spel
Kinderen en jongeren kunnen in Bar Brilschans naar hartenlust spelen en sporten: met een vlot de vijver van het Brilschanspark oversteken, creatieve constructies bouwen met houten latten, hennatattoos ontwerpen of muziek maken met recyclagemateriaal. De grote grasvlaktes van het Brilschanspark zijn ideaal voor een spelletje kubb, croquet, baseball of een andere sport. Bij de uitleendienst kunnen de bezoekers ter plaatse gratis het nodige materiaal lenen.

Elke week kunnen jong en oud ook verrassende sporten uitproberen. Op zondag 17 augustus staat er een ‘big air’ voor BMX-rijders en skaters en is er een demonstratie G-sporten (karate en rolstoeldans). Op zondag 24 augustus zijn er initiaties boogschieten en de laatste zondag zijn er golflessen.

Muzikale afsluiter
Elke zondag wordt om 20 uur afgesloten met een sfeervol optreden.

Zondag 17 augustus: Pieter Embrechts
Pieter Embrechts is een man met vele liefdes: hij speelt theater (De Kakkewieten), maakt tv-programma’s (‘Man over woord’, ‘Mijn sport is top’) en muziek (El Tattoo del Tigre). Omdat hij zin had om nog eens in het Nederlands te zingen, blaast Pieter Embrechts zijn oud repertoire nieuw leven in.

Zondag 24 augustus: Sam Vloemans
Sam Vloemans valt niet in een hokje te duwen. Hij werd geboren in Curaçao en kreeg latin dus met de paplepel mee. Maar hij voedt zich ook met jazz, soul en pop. Tijdens liveconcerten ontpopt Sam zich tot een echt podiumbeest en multi-instrumentalist.

Zondag 31 augustus: Gregor Terror & the Calypso Gigolo’s
Denk latin, denk swing, denk ska en tropical. Gregor Terror verzamelde een kleurrijk orkest rond zich. Ze nemen de aanwezigen mee naar het Trinidad van de jaren 50 en 60 en trekken met hun stevige ritmesectie, strakke blazers en een gigantische marimba het feestje in een mum van tijd op gang.

Praktisch
• 17, 24 en 31 augustus van 14 tot 22 uur
• Bar Brilschans, Brilschanspark, Grotesteenweg, Berchem
• gratis

Bar Brilschans is een samenwerking tussen het district Berchem en het cultuurcentrum Berchem.

Verantwoordelijken: Evi Van der Planken, districtsvoorzitter – Cindy Van Paesschen, districtsschepen voor cultuur

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is