Bar Brilschans, een nieuwe zomerbar in het groen

Op 4 juli 2013

Van 4 augustus tot 1 september 2013 verandert het Brilschanspark ’s zondags in Bar Brilschans, een zomerse bar in een groen stukje stad. Het wordt er heerlijk ontspannen en genieten van eten en drinken, sport, kinderanimatie en muziek.
Het Brilschanspark is een van de weinige grote groene ruimtes die Berchem rijk is. Deze zomer zet het district de rijkdom van het park in de kijker tijdens Bar Brilschans. De zomerbar in het groen wordt het middelpunt van het evenement. De bar is elke zondag van augustus open van 15 tot 21 uur. Vanaf 16 uur wordt de barbecue aangestoken.
Voor kinderen is er elke zondagnamiddag animatie. Zij kunnen zich onder andere uitleven bij de Kwibus, een interactieve goochelshow bijwonen, houten constructies bouwen, met een vlot de vijver in het Brilschanspark oversteken en hennatattoos leren zetten. Alle kinderactiviteiten worden begeleid door monitoren.
Uitleendienst voor parksporten
De grote grasvlaktes van het Brilschanspark zijn ideaal om een spelletje kubb, croquet, baseball of een andere sport te spelen. Er worden ook twee petanquebanen aangelegd. Bij een uitleendienst kunnen de bezoekers gratis het nodige materiaal uitlenen. Op bepaalde zondagen komen er ook sportinitiaties zoals golf en korfbal.
Afwisselend muziekprogramma
Elke zondagnamiddag wordt afgesloten met een swingend optreden. Soul, latin, rock of ambiance op zijn Vlaams? Muziekliefhebbers weten waar ze ’s zondags moeten zijn.
• 4 augustus: soulspektakel met Idoolwinnaar Kevin, Sofie, Jim Cole en Tutu Puoane
• 11 augustus: latin night met Los Mambises
• 18 augustus: ska, rock en reggae met Bottle of Moonshine
• 25 augustus: No Nonsense met onder meer Anne Mie Gils en Mitta Van der Maat
Magische afsluiter
Op zondag 1 september sluit Bar Brilschans af met een magische Disney-dag The Summer is Magic. Na Oostende en Ieper palmt de ‘I love Disney Channel Zomertour’ het Brilschanspark in voor een dag plezier voor kinderen en jongeren. Er zijn onder andere een kabelbaan, vliegend tapijt, klimbomen, knutselatelier en videogames. Vanaf 20 uur treden pop- en danceartiesten als Brahim, Popkidz, Ian Thomas, Lasgo, 3M8S, Disney Dancers en anderen op. De dag wordt om 22 uur afgesloten met een magisch vuurwerk.
Wedstrijd
Bezoekers van Bar Brilschans kunnen een unieke Bar Brilschans-strandstoel winnen. Daarvoor moeten ze een foto op Bar Brilschans maken en die delen via instagram en twitter (#barbrilschans) of facebook (facebook.com/districtberchem). De 20 mooiste en grappigste inzendingen winnen een Bar Brilschans-stoel. Alle inzendingen worden bovendien tentoongesteld tijdens Bar Brilschans.
Praktisch
• 4, 11, 18 en 25 augustus van 15 tot 21 uur
• 1 september van 15 tot 22 uur
• Bar Brilschans, Brilschanspark
Grotesteenweg, Berchem
• gratis
Bar Brilschans is een samenwerking tussen district Berchem en cultuurcentrum Berchem.

Evi Van der Planken – Cindy Van Paesschen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is