Bakkerij Roché wint De Gouden Glimlach 2014: de prijs voor de beste buurtwinkel van Antwerpen

Op 13 maart 2014

Bakkerij Roché mag zich een jaar lang de beste buurtwinkel van Antwerpen noemen. Schepen Koen Kennis kroonde de Deurnse buurtwinkel tot de winnaar van De Gouden Glimlach 2014. De bakkerij krijgt in ruil voor haar glimlach een spetterend buurtfeest en een reclamecampagne cadeau.

In het najaar van 2013 lanceerde de stad Antwerpen de vijfde editie van ‘De Gouden Glimlach’. Dit is de verkiezing van de beste Antwerpse buurtwinkel door de inwoners van de stad Antwerpen. Per district wordt ook een Zilveren Glimlach uitgereikt.

Vandaag wachtten de 46 genomineerden vol spanning het verdict van de jury af. Schepen Koen Kennis mocht namens de jury de winnaars feliciteren. Bakkerij Roché op de Herentalsebaan 241 te Deurne mag zich nu een jaar lang De Gouden Glimlach 2014 noemen.

De jury riep bakkerij Roché unaniem uit tot de beste buurtwinkel van de stad. Volgens de jury heeft de bakker een groot engagement voor de buurt. De bakker ontwikkelde het Deurns Smullerke, de specialiteit van Deurne. Ook de mystery shopper die de zaak bezocht, was uiterst lovend over de vriendelijkheid van de uitbaatster: “Deze dame doet haar job met liefde en plezier, en vooral met humor en een grote glimlach.” Bakkerij Roché gaf in de motivatiebrief aan om het buurtfeest ook te delen met de andere deelnemende winkeliers van de Herentalsebaan zoals slagerij Van Hoorenbeeck en Ijssalon De Pinguin.

Verder werden ook de negen winnaars van de Zilveren Glimlach in de bloemetjes gezet. Zij werden uitgeroepen tot de beste buurtwinkel van hun district. 

Klasseclubslager Van Raemdonck Kenneth

Lode Zielenslaan 1a

2050 Antwerpen

Keurslager De Belie

Jozef Wautersstraat 24

2600 Berchem

Wim Friet

Steenovenstraat 9

2040 Berendrecht

De Garnaal

Gitschotellei 371

2140 Borgerhout

Delicatessen ’t Spaenendoosje

Frank Craeybeckxlaan 68

2100 Deurne

Dagbladhandel De Markt

Markt 23

2180 Ekeren

Kapsalon Image

Kapelstraat 52

2660 Hoboken

DiscUtheek ’t Diamantje

Van Heybeeckstraat 26

2170 Merksem

Leonidas Wilrijk / marie & manon

Jules Moretuslei 400

2610 Wilrijk

De Gouden Glimlach 2014: een feestelijke editie
De Gouden Glimlach is de verkiezing van de beste Antwerpse buurtwinkel. De wedstrijd staat open voor alle lokale handelaars in de stad die een buurtfunctie uitoefenen.

Met de wedstrijd wil de stad Antwerpen het buurtwinkelen in de kijker zetten. Met deze editie van De Gouden Glimlach zette de stad Antwerpen niet alleen service met de glimlach in de kijker maar ook de inspanningen van de handelaar om elke dag zijn klanten te soigneren. Lokale handelaars vervullen immers een belangrijke sociale rol in hun wijk en dragen bij tot de economische bloei van een buurt. Bovendien zijn ze elke dag druk in de weer om hun cliënteel de beste service te verlenen en is buurtwinkelen ook nog eens gemakkelijk én milieuvriendelijk.

Voor deze vijfde editie stelden 270 winkels zich kandidaat voor De Gouden Glimlach. Van die 270 kandidaten deden maar liefst 176 handelaars voor de eerste keer mee.

Twee weken hebben de deelnemers intensief en op ludieke wijze campagne gevoerd. Klanten konden hun handelaars via stemmen nomineren. Samen brachten ze 29 229 stemmen uit. Dit gebeurde via stemformulieren in de winkels zelf, via sms en de website.

Op basis van de stemmen werden 46 genomineerden gekozen die kans maakten op een ‘Zilveren Glimlach’ (1 per district) of op ‘De Gouden Glimlach’. De genomineerden werden allen bezocht door een mystery shopper. Op basis van zijn eindverslag en de motivatiebrieven van de deelnemende zaken ging de jury over tot de selectie van de winnaars. De winnaar van ‘De Gouden Glimlach 2014’ krijgt naast heel wat media-aandacht een buurtfeest cadeau.

Meer info over de wedstrijd vindt u op www.degoudenglimlach.be.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor middenstand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is