B-Talent! zoekt nieuw jong muziek- en danstalent

Op 11 maart 2014

B-Talent! is een nieuwe wedstrijd voor jongeren tussen 15 en 25 jaar die met muziek en dans experimenteren. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich tot 20 maart inschrijven via ccberchem [at] stad.antwerpen.be of op Facebook. Een professionele jury beoordeelt de deelnemers in de voorrondes. De finale vindt plaats op 27 april in cc Berchem. De winnaar maakt kans op fijne prijzen zoals een eigen demo in Trix, optredens en waardebonnen.

In B-Talent! gaat het district Berchem op zoek naar nieuw Antwerps muziek- en danstalent. Jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich inschrijven voor drie disciplines: klassieke muziek, pop-rock-hiphop en dans.

The Kids en Min Hee Bervoets in de jury
De deelnemers nemen het per discipline (klassieke muziek, pop-rock-hiphop en dans) tegen elkaar op in een van de drie voorrondes. De jury bestaat telkens uit vakmensen. Voor dans zijn dat onder anderen Min Hee Bervoets (Ultimate Dance Battle) en Nicky Vernieuwe (Sterren op de dansvloer, Danzateljee). Muzikale juryleden zijn Luc Van de Poel van de legendarische punkband The Kids, Edwin Derde (Night Of the Proms) en de rapper Ramzi. Kersvers stadsdichter Stijn Vranken praat al zeker één van de voorrondes aan elkaar.

Nadien krijgen de finalisten een intensieve coaching om hen voor te bereiden op de finale op zondag 27 april. Daarin krijgen ze 10 minuten om de jury te overtuigen van hun talent. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder het voorprogramma op de 11 juliviering in Berchem, een optreden op Festiveuzzel, een eigen demo in Trix en waardebonnen.

Praktisch

  • Inschrijven tot 20 maart via ccberchem [at] stad.antwerpen.be of op Facebook
  • Voorronde: zondag 23 maart in cultuurcentrum Berchem – dans
  • Voorronde: vrijdag 28 maart in JC Eglantier - pop, rock en hiphop
  • Voorronde: zondag 30 maart in De Nieuwe Vrede - klassieke muziek
  • Finale: zondag 27 april in cultuurcentrum Berchem

B-Talent! is een project van het district Berchem is samenwerking met Cultuurcentrum Berchem, jeugdcentrum Den Eglantier, De Nieuwe Vrede, Academie Berchem Muziek-Woord en Fameus.  

Verantwoordelijke districtsschepen: Cindy Van Paesschen, districtsschepen voor cultuur,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is