Antwerpse districten fietsen Blokjes Rond

Op 26 augustus 2013

Als Europese Sporthoofdstad zet Antwerpen dit jaar ook fietsen in de kijker. Naast grote kleppers voor professionals zoals de World Ports Classics en de Schaal Sels, is er ook een aanbod voor recreatieve fietsers. Zo is er vanaf 27 augustus in verschillende districten Blokje Rond. Elk deelnemend district vult dit fietsevenement op zijn eigen manier in, maar één ding blijft overal hetzelfde: iedereen is welkom om mee te doen of om te supporteren.
Met Blokje Rond moedigen Sporting A en verschillende Antwerpse districten sportievelingen aan om zelf te fietsen of te gaan supporteren op een fietsevenement in hun district. Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo bijt de spits af op 27 augustus met de Grote Prijs Jos van Nelekes. De afsluiter is voor Ekeren met zijn Wielerwedstrijd op 22 september.
• Grote Prijs Jos van Nelekes in Berendrecht-Zandvliet-Lillo op dinsdag 27 augustus
Tijdens de 8ste Grote Prijs Jos van Nelekes nemen de plaatselijke wielerclubs het om en rond de Solftplaats in Berendrecht tegen elkaar op. Bezoekers kunnen er ook een virtuele fietstrainer uitproberen.
• Merksem trapt door op zondag 1 september
Naast de Schaal Sels en de braderij is er een parcours voor streetsteppers, kunnen fietsers het tegen elkaar opnemen op rollen en sapjes trappen met de sappentrapper.
• Deurne Koerst! op woensdag 4 september
De derde editie van een amateurwedstrijd voor jong en oud, voor recreatieve fietsers en adepten van bakfietsen en retrokoersen. De wedstrijd wordt gereden in de straten rond sporthal Arena.
• Wilrijk Familiecriterium op zaterdag 7 september
Draai alleen of met het hele gezin rondjes op een echte wielerpiste of verken het spectaculaire bmx-parcours. In het Provinciaal wielercentrum aan de Moerelei kunnen bezoekers ook genieten van een zelfgetrapt sapje, een wedstrijdje rijden op de rollen of hun fiets laten graveren.
• Hoboken op wieltjes op zondag 15 september
In en rond kasteel Sorghvliedt zijn er onder meer fietsvaardigheidsparcours, initiaties door de plaatselijke wielerclub… Er is ook een recreatieve fietstocht langs Hobokense kastelen, forten en parken. Verder is er een expo WielerSportCultuur.
• Berchem Erfgoedfietsroute op zaterdag 21 september
De route van 13 kilometer brengt aan de hand van de ‘infietsen’-app op 14 punten de geschiedenis van Berchem tot leven. Samen met acteur en Berchemnaar Ludo Hellinx kunnen fietsliefhebbers de route feestelijk inrijden. Er is ook een fietshersteldienst. In de sportarena van het De Villegaspark is er tijd voor een hapje, een drankje en een massage.
• Borgerhout KrugerKross op zondag 22 september
Een recreatieve veldrit voor de hele familie. Er is een uitdagend parcours met balkjes, een zandbak en een stellingbrug.
• Rollatorrace in Ekeren op zondag 22 september
Dienstencentrum Blankenberg organiseert deze dag een rollatorrace.
Meer info is te vinden op www.sportingA.be/fietsen.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is