10 jaar N-VA in Berchem

Op 28 december 2022
Evi Van der Planken

Door N-VA als grootste en leidende fractie in onze districtsraad, werd in Berchem de afgelopen 10 jaar heel wat gerealiseerd. De focus werd gelegd op leefkwaliteit, aangenaam wonen en vergroening. Berchem Redt, Berchem Buurt, Bar Brilschans en Park Brialmont zijn hier enkele voorbeelden van.

Er werd geïnvesteerd in onze jeugd en in een omgeving die stimuleerd tot bewegen. Door aanleg van nieuwe speeltuinen, plaatsen van fitnesstoestellen en creëren van sport en spel zoals op het Apolloplein, kreeg dit vorm.

Grote en kleine vergroeningsprojecten waren en blijven noodzakelijk om onze stedelijke omgeving meer hitte-, droogte- en regenbestendig te maken. Mooie voorbeelden hiervan zijn het nieuwe Tramplein,  het Villegaspark in Oud-Berchem en de ontharding op het Heilig Hartplein.

Binnen de budgettaire ruimte werd maximaal geïnvesteerd in duurzame, veilige en comfortabele bestrating en straatvergroening. We denken hier aaan het Florent Cootmansplein, de heraangelegde Ringlaan, de tuinstraten zoals de Wasstraat en Berthoutstraat.

Een veilig Berchem voor voetgangers, fietsers en automobilisten blijft een prioriteit door  ook alternatieve en rustigere routes te maken. Trage doorsteek aan het Kunstenplein, nieuw doorgaand fietspad Fruithoflaan, realisatie van 5 schoolstraten kenmerken deze visie.

Een blikvanger is onze begraafplaats ‘Floraliënhof’. Gestaag werd de afgelopen 5 jaar gewerkt aan de opwaardering door nieuwe aanplantingen, nieuwe strooizones en comfortabele paden om een waardige rouwplek te maken.

Uiteraard zijn de vermelde voorbeelden maar een kleine greep uit de realisaties van de afgelopen 10 jaar. U zal hier alles over kunnen lezen in de de uitgebreide informatiefolder ’10 jaar N-VA Berchem’ die elke Berchemnaar eind februari zal ontvangen.

Benieuwd naar wat N-VA Berchem in 2023 en volgende nog in petto heeft? Neem even uw tijd voor ons recent HAH blad ofwel digitaal op onze webstek of, de bezorgde gedrukte versie.

Het ganse bestuur en mandatarissen van N-VA Berchem wensen U een Gezond en Veilig 2023.                     

Evi Van der Planken - Districtsburgemeester Berchem (N-VA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is