‘Frans vraagt ten dans’ op vernieuwde Frans Van Hombeeckplein

Op 5 september 2013

Op zaterdag 14 september vindt ‘Frans vraagt ten dans’ plaats, een dansavond in openlucht op het vernieuwde Frans Van Hombeeckplein in Berchem.

Op zaterdag 14 september van 19 tot 23 uur verandert het Frans Van Hombeeckplein in een balzaal in openlucht. Raf Van Brussel en zijn groep Brussels by Night spelen live de leukste hits van vroeger en nu. Dj Snof gooit daarna nog wat uiterst dansbare nummers in de mix.

Als locatie is niet toevallig het Berchemse Frans Van Hombeeckplein gekozen. Het plein veranderde het afgelopen jaar grondig van uitzicht. Er kwam een ondergrondse buurtparking en het plein werd volledig heraangelegd. Enkele straten in de buurt kregen de laatste maanden een nieuwe asfaltlaag. De komende weken worden her en der in Berchem nog andere straten aangepakt.

De naam van het evenement is een knipoog naar Frans Van Hombeeck, die burgemeester van Berchem was van 1885 tot 1907 en naar wie het plein vernoemd is.

Buurtparking Vijfhoek
De buurtparking onder het Van Hombeeckplein ging voor de zomer al open. De parking telt honderd plaatsen voor auto’s en zeventig voor fietsen.  Daarmee investeert het Antwerpse Parkeerbedrijf (dat via het publiek-private Rantparking nv de bouw en exploitatie van de parking en de herinrichting van het plein financierde) in de leefbaarheid en bereikbaarheid van de buurt.

Ondertussen vonden al 37 buurtbewoners de weg naar de buurtparking om er hun fietsen te stallen. Verder zorgt de parking er voor dat 85 auto’s voortaan ondergronds parkeren om zo op straat ruimte te maken voor andere weggebruikers en spelende kinderen:

  • 44 bewoners met een 24/7-abonnement (waarvan 23 met subsidie, dus bewoners die hun parkeervergunning inleverden);
  • 3 niet-bewoners 24/7-abonnement;
  • 31 kantoorurenabonnementen (incl. 21 abonnement die ingaan op 1 oktober);
  • 7 nacht- en weekendabonnementen.

Berchem Bruist
Op 14 september vindt ook Berchem Bruist plaats, het jaarlijkse feest van de handelaars van de Driekoningen- en de Statiestraat. In en rond de winkelstraat zijn er die dag van 10 tot 19 uur een feestmarkt, een creatieve markt met tal van standjes met designspulletjes en juwelen en een verenigingenmarkt. ‘Frans vraagt ten dans’ is dus een mooie aanvulling op en afsluiter van Berchem Bruist.

Verantwoordelijken district: Evi Van der Planken, districtsvoorzitter - Bruno De Saegher, districtsschepen voor publiek domein 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is