Heropening Arbeidersstraat en start werken Groenenhoekstraat

Op 31 augustus 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Persbericht District Berchem

Vrijdagnamiddag 31 augustus ging de vernieuwde Arbeidersstraat volledig terug open voor alle verkeer. Het is de eerste straat in de buurt die heropent na een grondige vernieuwing van het publiek domein. De werken in deze wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat lopen vlot. Maandag 3 september wordt er gestart in de Groenenhoekstraat.

Heraanleg Arbeidersstraat

De Arbeidersstraat onderging een complete metamorfose. Er kwamen fietspaden aan beide kanten van de rijweg. Voor auto’s werd de rijweg opnieuw geasfalteerd en smaller, zo wordt de zone 30 afgedwongen. Parkeren gebeurt niet langer in de middenberm maar aan de zijkanten. De straat kreeg ook een nieuwe riolering en straatverlichting. Tijdens het eerstvolgende plantseizoen (vanaf november) komen daar nog nieuwe bomen en planten bij.

Totaalproject

De Arbeidersstraat was de eerste van een hele reeks straten die heraangelegd worden in de wijk tussen de Roderveldlaan en de Saffierstraat. Ondertussen werkt de aannemer verder in de Woningenstraat en maandag starten de werken in de Groenenhoekstraat. In de latere fases is het nog de beurt aan de Lambert Briesstraat, de Spoorwegstraat en het Florent Cootmansplein.

Water-link vervangt in samenwerking met Aquafin in elke straat de riolering, behalve in de Lambert Briesstraat, daar is de bestaande riolering nog in goede staat. Het district Berchem legt de straten opnieuw aan. Daarbij gaat er vooral aandacht naar meer groen, meer parkeerruimte en een vlotte en veilige verkeerscirculatie doorheen de wijk. In elke straat wordt de rijweg aangelegd in asfalt. De blikvanger in het project is het Florent Cootmansplein. Het plein wordt een groene zone die loopt tot aan de voortuin van de bewoners.

“Fietspaden, meer dan 30 extra parkeerplaatsen en meer dan 140 nieuwe bomen zullen deze buurt doen opleven. We kijken ernaar uit”, vat districtsschepen voor publiek domein Bruno De Saegher het project samen. “De vernieuwde Arbeidersstraat is alvast een prachtig begin!”

Informatie bewoners

In aanloop naar de uitvoering van het project werd er een uitgebreid traject gelopen in de buurt: sinds 2015 kwam het district regelmatig naar de buurt om met de bewoners te dialogeren over het project. Na de heropening van de Arbeidersstraat was er deze vrijdag voor bewoners van de Groenenhoekstraat een infomoment over het praktische verloop van de werken bij hen in de straat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is